15.10.2013.

12. Memorijalni ultramaraton Zagreb-Vukovar


12-ultramaraton-plakat-1.jpgDanas, na Trgu siječanjskih žrtava u Zagrebačkoj Kustošiji, u 10:00 sati započeo je 12. Memorijalni ultramaraton Zagreb-Vukovar "Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika domovinskog rata."

Memorijalna utrka trči se na stazi duljine   344,1 km te je jedna od najdužih i zahtjevnijih u ovom dijelu Europe, a dolazak na cilj je predviđen za 19. listopada kada maratonci preko Ivanić-Grada, Novske, Slavonskog Broda i Osijeka stižu u Vukovar.

Ultramaraton je organiziran u sjećanje na pripadnike Domovinskog rata koji su u rujnu 1991. godine krenuli iz Zagreba prema Vukovaru u obranu suvereniteta Republike Hrvatske. Maraton ima pet dionica i na svima se polažu vijenci i pale svijeće u spomen na branitelje koji su dali živote u obrani Domovine.

Dolazak maratonaca u Ivanić-Grad očekuje se između 13:30 i 15:00 sati, a sutradan 16. listopada u 8:30 će u pratnji izaslanstva Grada Ivanić-Grada položiti vijenac i zapaliti svijeće na Spomenik poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Parku hrvatskih branitelja u Ivanić-Gradu. Start 2. dionice je u 9 sati u Ulici Kralja Tomislava.