02.10.2013.

"Ivanićgradska priča - Volim Ivanić"


U izložbenom prostoru Doma kulture Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad u utorak, 1. listopada 2013. u 19 sati svečano je otvorena prva samostalna izložba fotografija "Ivanićgradska priča (Volim Ivanić)" Zdenka Vanjeka.

Otvorenje izložbe moderirao je voditelj Centra za kulturu POU Ivanić-Grad Jadranko Bitenc, a izložbu je predstavila povjesničarka umjetnosti Vida Pust Škrgulja naglasiviši kako autorove fotografije doista vrijede kao povijesni dokument s obzirom na to da je kroz godine praćenja događanja u Ivanić-Gradu zabilježio mnoge objekte, ljude i trenutke kojih više nema.

Ovom prigodom, autorova supruga i pjesnikinja Štefica Vanjek pročitala je dvije pjesme posvećene Ivaniću iz svoje zbirke poezije "Prozor s pogledom u dušu" - Gradu mog životnog puta i Lutam.

U ime Grada Ivanić-Grada izložbu je otvorila zamjenica gradonačelnika Gordana Brcković. U svojem obraćanju sve okupljene pozdravila je u ime gradonačelnika Javora Bojana Leša, svih suradnika i svoje osobno. Čestitala je autoru na dosadašnjem predanom radu i uspjehu u kreativnom stvaranju te zaželjela mnogo uspjeha u predstojećem radu.

Izloženo je 36 crno-bijelih i kolorističkih fotografija s različitim motivima Ivanića te zbirka fotoaparata kojima se autor u različita razdoblja koristio.
Otvorenju izložbe prisustvovao je značaj broj posjetitelja, a za glazbeni dio programa pobrinuli su se muški glazbeni sastav Groovy acappella iz Zagreba izvodeći tri pjesme iz svoga repertora.

Izložba je otvorena naredna dva tjedna, do 15. listopada.
Također, ova izložba čini drugi dio programa obilježavanja Dana europske baštine u Ivanić-Gradu koji pod sloganom "Europa, zajednička baština € naglasak stavljaju na lokalne vještine i tradicije, arhitekturu i umjetnost, a čime se promiče uzajamno razumijevanje među građanima Europe.

izlozba-zdenka-vanjeka_01.JPG  izlozba-zdenka-vanjeka_02.JPG  izlozba-zdenka-vanjeka_03.JPG  izlozba-zdenka-vanjeka_04.JPG  izlozba-zdenka-vanjeka_05.JPG  izlozba-zdenka-vanjeka_08.JPG  izlozba-zdenka-vanjeka_10.JPG  izlozba-zdenka-vanjeka_11.JPG  izlozba-zdenka-vanjeka_12.JPG  izlozba-zdenka-vanjeka_13.JPG  izlozba-zdenka-vanjeka_14.JPG  izlozba-zdenka-vanjeka_15.JPG  izlozba-zdenka-vanjeka_16.JPG  izlozba-zdenka-vanjeka_17.JPG  izlozba-zdenka-vanjeka_18.JPG  izlozba-zdenka-vanjeka_19.JPG  izlozba-zdenka-vanjeka_20.JPG  izlozba-zdenka-vanjeka_21.JPG  izlozba-zdenka-vanjeka_22.JPG  izlozba-zdenka-vanjeka_23.JPG  izlozba-zdenka-vanjeka_24.JPG  izlozba-zdenka-vanjeka_25.JPG  izlozba-zdenka-vanjeka_26.JPG  izlozba-zdenka-vanjeka_27.JPG  izlozba-zdenka-vanjeka_28.JPG