17.09.2013.

Grad Ivanić-Grad i ove godine uputio djecu hrvatskih branitelja u Savudriju


Udruga hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata i ove godine je organizirala odlazak djece na more. Akcija se provodi već dvanaest godina zaredom, pa tako i ove godine zahvaljujući donaciji Ministarstva hrvatskih branitelja, Županija, Gradova i Općina, moglo se djecu uputiti na susrete djece branitelja u Savudriju.

Polazak je organiziran 28.08.2013. ispred Doma hrvatskih branitelja u Omladinskoj ulici 30 u Ivanić-Gradu u 6:00 sati. Autobusi su potom krenuli po djecu iz drugih gradova u Zagrebačkoj županiji i nakon 6 sati putovanja djeca su stigla u Istru. U Umagu su ručali i razgledali ATP stadion sa kompleksom teniskih terena te sam grad. Ubrzo su stigli u odredište Savudriju gdje je bilo vrlo veselo jer je to mnogoj djeci bio prvi dolazak na more i cilj je bio što prije smjestiti se u bungalove i otići na plažu.

Djeca su bila smještena u kampu "Veli Jože" koji može primiti 5.000 gostiju, a bungalovi s terasama smješteni su tik uz more. Cjelokupni kompleks kampa prostire se na približno 3 km i sadrži terene za razne sportove kao i popratne ugostiteljske sadržaje. Četiri dana provedena u druženju s djecom iz cijele Hrvatske kroz natjecanja u raznim sportskim disciplinama, mnogoj djeci će ostati u pamćenju i dragoj uspomeni.

Predsjednik UHDDR-a Zagrebačke županije Željko Brezovečki napominje kako nije bilo nikakvih problema s disciplinom ili bilo čime drugim za vrijeme provedeno u Savudriji. Odrasli u pratnji uživali su u društvu s razigranom djecom i ovim putem organizatori još jednom zahvaljuju svima koji su omogućili da djeca iz općine Kloštar Ivanić i Grada Ivanić-Grada dožive to nezaboravno iskustvo.

img_0357.jpg   img_0361.jpgimg_0362.jpgimg_0366.jpgimg_0372.jpgivanicg.jpgsusreti1.jpgsusreti3.jpgsusreti5.jpg