01.04.2014.

Gradonačelnik Ivanić-Grada s predsjednikom EPP-a

Gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš sudjelovao je na sastanku s predsjednikom Europske pučke stranke Josephom Daulom, koji je govorio o francuskim iskustvima korištenja fondova EU na lokalnoj razini.

Na poziv zastupnika Davora Ive Stiera, gradonačelnici i načelnici te dužnosnici Zagrebačke županije su posjetili Europski parlament u Bruxellesu. Radni dan su započeli susretom s predsjednikom Europske pučke stranke Josephom Daulom s kojim su razgovarali o mogućnostima koje EU pruža razvoju jedinica lokalne samouprave.

Daul se na sastanku prisjetio svojih dana kao načelnika općine u regiji Alsace te Stierove goste pozvao u posjet toj francuskoj regiji kako bi jačali odnose između Alsacea i Zagrebačke županije. Daul je također istaknuo kako su EPP i on osobno bili intenzivni uključeni u potpori hrvatskog ulaska u EU, te da će kao predsjednik EPP-a i dalje isticati Hrvatsku kao pozitivan primjer ostalim zemljama Jugoistočne Europe.

Davor Ivo Stier je naglasio kako je ovaj susret dokaz da je politika uvijek lokalna i da Europska unija mora biti ustrojena po mjeri “običnog” čovjeka te staviti na raspolaganje svoje financijske kapacitete za ravnomjeran razvoj svih krajeva Republike Hrvatske.

Članovi delegacije Zagrebačke županije su: Željko Turk, gradonačelnik Zaprešića i predsjednik Udruge gradova i općina RH; Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice; Javor Bojan Leš, gradonačelnik Ivanić-Grada; Božidar Škrinjarić, načelnik Pokupskog; Vjeran Štublin, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Zagrebačke županije; Damir Halužan, zamjenik gradonačelnika Svete Nedjelje; Tomislav Masten, direktor tvrtke Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačke županije; Mato Čičak, općinski vijećnik Rugvice; Vlado Žigrović, gradski vijećnik u u Svetom Ivanu Zelini.