11.04.2014.

Posjet predstavnika za nabavu Saudijske Arabije

U četvrtak 10.4.2014. u posjet Vatrogasnoj postrojbi Ivanić-Grad stigao je g. Abdullah Mon.Al-Rheel, predstavnik za nabavu Saudijske Arabije kojeg su dočekali gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš i zapovjednik VP Ivanić-Grad Darko Zajčić.
Ovom prilikom je želio upoznati iskustva i model obuke profesionalnih vatrogasaca, po kojem bi se organizirala obuka vatrogasaca Saudijske Arabije.
Nakon demonstracije obuke u simulatoru plamenih udara, g. Abdullah je izrazio svoje želje za modifikaciju SPU za potrebe obuke na vojnim i civilnim aerodromima, te mogućnost izrade plana obuke kao i početne obuke za licence instruktora.
U prvoj fazi su naručena dva simulatora za obuku profesionalnih vatrogasaca kao pokazni modeli koji će se prezentirati na saudijskom tržištu, nakon čega će krenuti proizvodnja za ostale zainteresirane kupce.
Krajem dana je održan sastanak sa ravnateljem SB Naftalan dr. Goranom Maričić, gdje se razgovaralo o potencijalima izvoza preparata Ivalan Terme na tržište arapskog poluotoka.