10.04.2014.

Sportske igre mladih 2014

Danas su se na Trgu Vladimira Nazora u Ivanić-Gradu održali Coca-Cola Cup i Sportske igre mladih, a okupilo se sedam stotina natjecatelja. Plamen Igara koji je krenuo prošlog tjedna iz Istre i koji će osim četrdeset gradova Hrvatske ove godine obići dvadeset gradova Bosne i Hercegovine te po prvi put deset gradova Srbije, zapalio je gradonačelnik Javor Bojan Leš.

Današnjem Coca-Cola Cup-u nazočili su i dožupan Zagrebačke županije Rudolf Vujević i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vjeran Štublin.

Coca- Cola Cup i Sportske igre mladih prošle su godine okupile 84.790 sudionika, a ovogodišnji plan je približiti se brojci od 100.000 djece i mladih. Osim atletike, novost na Coca-Cola Cupu je i izbor najboljeg nogometaša Hrvatske kojeg biraju sami sudionici. Najbolji natjecatelji u Ivanić-Gradu u kategoriji cageballa su ZERKA 4. Najuspješniji natjecatelji u atletici koji su se plasirali na veliku završnicu u Splitu, a koja će se održati tijekom srpnja i kolovoza u Splitu su: u kategoriji djevojčica 2003. g. i mlađe Antonija Tupek, u kategoriji dječaka 2003. I ml. Tin Domitrović, u kategoriji djevojčice 2005. I mlađe Nika Jambrek, a u kategoriji dječaci 2005. I ml. Ivan Huzanić. U kategoriji graničara u Split na Završnicu putuju ekipa MALA ZERKA (2005.) i MUNJEVITI (2003). Najjači udarac je imao Juraj Spudić, a najvještiji u žongliranju bio je Antonio Rezabet.