09.04.2014.

Sportske igre mladih 2014

U Ivanić-Gradu će 10. travnja ove godine, u 11.00 sati, na Trgu Vladimira Nazora biti otvorene 18.“Sportske igre mladih”. Igre će otvoriti gradonačelnik Grada Ivanić-Grada – Javor Bojan Leš.

Sportske igre mladih 2014. tijekom travnja i svibnja i ove godine organiziraju velike sportsko-zabavne manifestacije na glavnim gradskim trgovima. Animiranje djece i mladih odvijati će se u četrdeset hrvatskih gradova.

Coca-Cola i SIM organiziraju ovogodišnji Coca-Cola Cup - turnir u malom nogometu ( Cageballu) za djecu od 12 do 15 godina. Osim toga, Sportske igre mladih u okviru ovih sportsko-zabavnih manifestacija koje predstavljaju veliku uvertire u ovogodišnje Igre organiziraju i natjecanje u igri Graničar i prvi put uvode još jedan sport za najmlađe – atletiku tj. utrku na 60 m. Najuspješniji predstavnici dvije kategorije graničara i atletike odlaze direktno na Završnicu u Split.

Moto Igara „Živimo život bez droge jer droga uzima život” naša je misao vodilja, a uključivanje u organiziranu sportsku aktivnost pozitivno utječe na razvoj mladih osoba, usađuje im životne vrijednosti kao što su odgovornost, upornost i sposobnost za timski rad.