03.12.2014.

Proslava Dana rudara i blagdana njihove zaštitnice svete Barbare

Proslava Dana rudara i blagdana njihove zaštitnice svete Barbare za radnike Inine Proizvodne regije Zapadna Hrvatska, Proizvodne jedinice Procesi i Proizvodne regije Središnja Hrvatska održana je 2. prosinca 2014. u Centru za smještaj i obrazovanje Crosco u Ivanić-Gradu, a u Crkvi sv. Petra služena je i prigodna misa.

Na proslavi su se po tradiciji okupili radnici jubilarci, a predstavnici poslovodstva su predstavili rezultate rada u ovoj i planove za iduću godinu. Među gostima su bili župani Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije Stjepan Kožić i Ivo Žinić, predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Dražen Bošnjaković, gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš sa zamjenicima, gradonačelnici i načelnici općina na kojima djeluju spomenute organizacijske jedinice, kao i predstavnici gradskih tvrtki i državnih i županijskih tijela u Ivanić-Gradu.

Izaslanik Ininog izvršnog direktora u Segmentu djelatnosti istraživanja i proizvodnje nafte i plina Jerko Jelić-Balta je u izvještaju o 2014. godini naglasio, da je ove godine prvi put nakon 17 godina zaustavljen prirodni pad proizvodnje na domaćim poljima, jer su projekti revitalizacije proizvodnje pokrenuti u cijeloj Hrvatskoj. Tako je 14. listopada na Polju Ivanić pušteno u rad postrojenje EOR za povećanje iscrpka nafte utiskivanjem ugljičnog dioksida, a uskoro se očekuje i na Polju Žutica. U projekt EOR, zajedno s plinskim projektom u Međimurju, Ina je ove godine uložila blizu milijardu kuna. Na Jadranu su ove godine puštene u rad proizvodne platforme IKA JZ i Izabela.

I u 2015. godini će INA nastaviti borbu za povećanje proizvodnje na domaćim poljima ulaganjem u revitalizaciju i istraživanja, te će povećati inozemne aktivnosti istraživanjem i kupnjom rezervi. INA je dala i ponudu na državni natječaj za istraživanja na srednjem i južnom Jadranu. Sve to ne bi bilo moguće bez vrhunskih stručnih kadrova, u čije će se zdravlje i obrazovanje i dalje ulagati, a od njih se očekuje maksimalno zalaganje u radu za zajedničku budućnost, naglasio je Jerko Jelić-Balta.

Direktor Proizvodne regije Zapadna Hrvatska Dubravko Novosel je predstavio rezultate rada svoje, te Proizvodne regije Središnja Hrvatska, čiji je direktor Zoran Bonjaj, Proizvodne jedinice Procesi, čiji je direktor Mirko Lukić, kao i servisnih tvrtki STSI i Crosco na ovim područjima. Naglasio je, da su zahvaljujući zajedničkom naporu svih spomenutih rezutati Poslovne jedinice Procesi ostvareni 106%, Proizvodne regije Središnja Hrvatska 101%, a Proizvodne regije Zapadna Hrvatska 105%.

U ime gostiju čestitke za postignuća i ohrabrenje za daljnji uspješan rad rudarima je uputio župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

U kulturno-umjetničkom programu je nastupio Ženski vokalni sastav Ive Ivanić-Grad, te djeca i mladež Kulturno-umjetničkog društva Ogranak seljačke sloge Posavski Bregi.