11.12.2014.

Priroda je život, živi ga!

 INA

U skladu s poslovnom filozofijom koja promovira održivi razvoj i brigu o zajednici u kojoj posluje INA - Industrija nafte, d.d. kontinuirano podržava ekološke inicijative i obrazovne projekte te ulaže u one namijenjene djeci. Upravo iz tog razloga INA je prepoznala važnost projekta „Priroda je život, živi ga!“ koji objedinjava ova područja i podržala je njegovu realizaciju. Ovaj projekt proveden je u  Dječjem vrtiću Ivanić Grad, prvom eko vrtiću u Hrvatskoj sa statusom Eko-škole.

U sklopu projekta održana je poučna prezentacija o nastajanju, smanjenju i zbrinjavanju otpada i njegovom negativnom utjecaju na prirodu. Prezentacija je prilagođena djeci predškolskog uzrasta i održana je u skupinama Bumblebees i Ladybugs. Kroz dinamičnu radionicu svako dijete imalo je priliku izraziti svoje mišljenje ili iskustvo, a posebno ih je zabavila aktivnost izrade plakata na temu sortiranja, te igra sortiranja otpada u odgovarajuće spremnike za staklo, papir, pet ambalažu, bio otpad, limenke i baterije kroz koju su dodatno savladali ovu problematiku i primijenili stečeno znanje u praksi.

Dodatnu podršku ekološkim inicijativama diljem Hrvatske INA je omogućila pokretanjem „Zelenog pojasa“ u sklopu kojeg kroz sufinanciranje s ukupno 280.000 kuna pomaže udrugama i edukativnim ustanovama u realizaciji projekata iz područja održivog razvoja. Uz financijska sredstva, INA pomaže i kroz aktivnosti INA Kluba volontera, koji često sudjeluju u ekološkim akcijama, a bit će uključeni i u provedbu projekata u sklopu „Zelenog pojasa“.

Hvala Ini!