14.03.2014.

Posjet učenika Osnovne škole Đure Deželića gradskoj upravi

Dana 12. ožujka 2014. godine u prostorijama Gradske uprave zamjenica Gradonačelnika Grada Ivanić-Grada Gordana Brcković i pročelnik Upravnog odjela za lokalnu samoupravu, pravne poslove i društvene djelatnosti Krešimir Orešković primili su te poželjeli dobrodošlicu učenicima trećih razreda Osnovne škole Đuro Deželić Ivanić-Grad.
Povod posjeta osnovnoškolaca, koji su bili u pratnji učiteljica, obrada je nastavnog gradiva o županiji i zavičaju. Tom prigodom učenici su izveli kratki prigodni program, pročitali svoje pismo želja i svojim likovnim radovima darovali Grad Ivanić-Grad. Nakon programa uslijedio razgovor, razgledavanje Gradske vijećnice i ureda Gradonačelnika gdje svaki od učenika sjeo na mjesto Gradonačelnika i predložio što bi napravio da se nađe u ulozi Gradonačelnika. Neke od  ideja su bile da se u sklopu OŠ Đure Deželića napravi dvorana, da se što prije izgrade bazeni iza Naftalana (s jeftinijim ulaznicama preko ljeta), da se osnuje muzej, da Trg Vladimira Nazora bude samo pješačka zona, da se u Savskoj ulici kod groblja napravi pješački prijelaz, da u školi dobiju ormariće za stvari. Djeca su također poželjela da se u Ivanić-Gradu otvori veliko kino i kazalište (s filmovima i predstavama namijenjenim njihovom uzrastu).
Zamjenica Gordana Brcković i pročelnik Krešimir Orešković pozorno su saslušali učenike i bilježili sve njihove želje, te obećali kako će se potruditi da se neke od želja i ostvare, a Grad će se i dalje u skladu sa svojim mogućnostima i nadležnostima truditi i stvarati što povoljnije okruženje za njihovo obrazovanje.
Na kraju susreta zamjenica gradonačelnika Gordana Brcković zahvalila se na posjeti i poželjela puno uspjeha u njihovom odrastanju, školovanju, te uspješan završetak školske godine!