21.11.2014.

Objavljen natječaj iz "Vinske omotnice"

Nacionalni program pomoći sektoru vina, tzv. "Vinska omotnica", opet je otvorena i dostupna za prijave do 19.12.2014. To je prilika za sve one koji su propustili priliku u prvom dijelu godine. Prema najavama, objavljena su dva javna natječaja, za mjeru “Investicija u vinarije i marketing vina“ te „Restrukturiranje i konverzija vinograda“.

Za dodjelu bespovratnih sredstava mogu se prijaviti svi  vinari i vinogradari koji su upisani u Vinogradarski registar, mikro, mala, srednja te velika poduzeća iznad 750 zaposlenih. Maksimalna potpora iznosi 50% tj 1.500.000 EUR. Odluka o financiranju projekata donosi se u roku 90 dana od predaje dokumentacije uz mogućnost avansnog plaćanja.

Što se financira?

Praktički sve što vinaru treba. Mjera „Restrukturiranje i konverzija vinograda“podrazumijeva ulaganja u obnovu postojećih površina zasađenih vinogradima, dok se „Investicije u vinarije i marketing vina“ odnose na investiranje u proizvodnju i marketing vina tj izgradnju i unapređenje postojećih proizvodnih sustava, podruma i opreme.

Nakon dosadašnjih natječaja za sve tri mjere iz Vinske omotnice Agencija za plaćanja do sada je izdala 48 Odluka o odobrenju projekata na iznos potpore od 43,4 milijuna kuna te je isplatila više od 10 milijuna kuna korisnicima koji su zatražili isplatu predujma kako bi mogli započeti s investicijom.

Za sve ostale informacije i pripremu projekata stojimo vam na raspolaganju.

Vaš savjetnik

Robert Ravenšćak

info@eufondovi.hr