19.11.2014.

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST -prekid distribucije vode-

Ispričavamo se potrošačima zbog cjelodnevnog prekida isporuke vode na određenim dijelovima distributivne mreže Vodoopskrbe i odvodnje Ivanić-Grad.

Unutar 24 sata dogodila su se dva velika puknuća na tlačnim cjevovodima koji su u vlasništvu INA d.d. i putem kojih se doprema voda do našeg distributivnog sustava. Nakon otklanjanja prvog puknuća između vodocrpilišta Prerovec i vodne stanice Dubrovčak koje je sanirano u 17 sati 17.11.2014.,a tijekom kojeg su potrošači imali vodu jer je u vodospremi Sobočani bio određeni nivo vode s kojim smo pokrivali distributivne potrebe. Nakon puštanja sustava u pogon, događa se drugo puknuće na lokaciji između vodne stanice Dubrovčak i prepumpne stanice Etan što je izazvalo prekid u distribuciji jer više nije bilo dovoljnih zaliha u vodospremi Sobočani. 

Pošto je cjevovod u vlasništvu Ina d.d. koja i izvodi građevinske radove odlučeno je da se popravak zbog otežanih uvjeta pristupa mehanizacije i ljudstva na terenu nastavlja u ranim jutarnjim satima tj. oko 6 h ujutro 18.11.2014. Radovi na sanaciji su završili oko 15 sati te je nakon toga pušten cjevovod u pogon, odnosno počela se puniti vodosprema Sobočani, a nakon čega je puštena i voda prema potrošačima.

Pošto je potrebno određeno vrijeme da se distributivni sustav napuni vodom, tj. određenim tlakom potrebnim za normalno funkcioniranje, neki potrošači su dobili vodu tek u kasnim večernjim satima.

Još jednom se ispričavamo te vam se zahvaljujemo na razumijevanju.


VODOOPSKRBA I ODVODNJA IVANIĆ-GRAD

Direktor:
Vjekoslav Broz dipl.oec.