22.10.2014.

Elektronički i računalni klub iz Ivanić-Grada na izložbi ARCA

U vremenu od 15. do 18. listopada 2014. godine, u Boćarskom domu u Zagrebu održana je 12. Međunarodna izložba inovacija ARCA 2014, koja predstavlja jednu od najvećih izložbi inovativnog stvaralaštva u našoj zemlji. Na izložbi se predstavilo više od 250 inovatora iz Hrvatske i svijeta. Među domaćim izlagačima bile su tvrtke poput Končar –Elektroindustrija, Tehnix, HS-Produkt, Šestan&Busch, Dok-Ing, Altpro i druge. Ove godine se na izložbi predstavio veliki broj mladih tvrtki i startupova. Od stranih izlagača bili su predstavnici iz 17 zemalja, među kojima su IR IRAN kao zemlja partner, te IRAK, Kina, Egipat, Kuwait, Ujedinjeni Arapski Emirati, Taiwan, Slovenija, Bosna i Hercegovina i druge. 


Elektronički i računalni klub iz Ivanić Grada se na izložbi predstavio s radovima naših mladih članova – Tina Biršića i Ivana Kožara, uz mentorstvo Domagoja Mihalića i Josipa Kožara. Rotacioni 3D display - rad Ivana Kožara osvojio je zlatnu medalju, dok je Cloud security system (sigurnosna web kamera) – Tina Biršića osvojila srebrnu medalju. Oba rada su nagrađena i od strane Inovatorskog centra – Aktivni slovenski inovatorji - još jednom zlatnom (Ivan) i brončanom (Tin) medaljom. 


Nastup naših članova pobudio je velik interes izlagača i posjetitelja, te je pohvaljen i od strane organizatora – Udruge inovatora Hrvatske, s pozivom za nastupanje na međunarodnim izložbama kao što su iENA 2014 u Nurnbergu ili INNOVA u Bruxellesu.