07.07.2015.

U Ivanić-Gradu održan je prvi Veliki kviz za mlade

U petak 3. srpnja održan je 1. Veliki kviz za mlade (i one koji se tako osjećaju) u organizaciji Savjeta mladih Ivanić–Grad, te udruga „Praščić“ i „Josip Lang“. Cilj i ideja kviza bila je promovirati znanje i obogatiti ponudu zabavnog sadržaja za mlade iz Ivanića i okolice. Uvjet za sudjelovanje u kvizu bilo je skupiti ekipu od 2 do 4 člana te uplatiti 10 kuna po članu za participaciju. Sav uloženi novac išao je u nagradni fond koji uzima pobjednička ekipa. Kviz je bio podijeljen u 7 kategorija (6 glavnih – povijest i zemljopis, umjetnost, sport, znanost, opća kultura, glazba – i bonus kategorija – lokal patriotizam). Sam odaziv bio je i više nego očekivan.

Prijavilo se 19 ekipa koje su ukupno brojale 67 članova. U ugodnoj i opuštenoj atmosferi ekipa koja je pokazala najviše znanja i koncentracije bila je „Pravda za Mamića“ u sastavu Matija Deželić, Slaven Paić, Ivan Horvat i Marko Schmitlechner. Ostvarili su uvjerljivih 8,5 bodova više od ekipa „Daidže“ i „Roze koze, jarac i praščić“ koje su dijelile 2. i 3. mjesto.

Prema pravilima kviza izjednačene ekipe morale su ići u tradicionalno „pripetavanje“ – bonus kategoriju u kojoj predstavnici ekipa moraju u što kraćem roku popiti 0,5 L piva, a pobjednik je onaj koji bez prolijevanja brže ispije cjelokupan sadržaj čaše. U napetom „pripitavanju“ 2. mjesto, i bon za afterparty u Biggest little pubu „Art“ u vrijednosti od 200 kuna, odnijela je ekipa „Daidže“, dok je 3.mjesto i bon u vrijednosti od 150 kuna za ručak u restoranu Ben – Mar pripao ekipi „Roze koze, jarac i praščić“.

Vrijedi spomenuti kako je odličnom odazivu kviza pridonijela i prijava velikog broja ekipa koja nisu iz područja grada Ivanića, već iz okolnih gradova i općina, tako su se između ostalih natjecale i ekipe iz Svete Nedjelje, Križa, Kloštra i drugih mjesta iz zagrebačke županije.

Gosti iz Svete Nedjelje neće biti razočarani dolaskom u Ivanić jer su osim dobre zabave kao pred posljednja ekipa osvojili i 4 butelje vina autohtone sorte Škrlet vinarije Voštinić – Klasnić.Nakon intelektualnog dijela večeri uslijedio je onaj glazbeni. Kao gost u grad su nam došli ekipa iz vokalno – instrumentalnog sastava „JeboTon“ koja je 100­ak okupljenih gostiju zabavila odličnim i veselim ritmovima. 

Nakon sat vremena svirke bend i posjetitelji premjestili su se na after party u Biggest little pub „Art“ gdje su se dobra atmosfera i zabava nastavili do sitnih noćnih sati. Da se Ivanić pokazao kao dobar grad domaćin svjedoči i izjava članova benda da odlaze iz grada oduševljeni te da se nadaju što prije biti ponovno viđeni u našem gradu.
Ovo je bio, nadamo se, prvi u nizu kvizova i događaja kojima je cilj promocija i okupljanje mladih. 

Organizatori kviza nadaju se još većem odazivu idući put, te još boljoj zabavi mladih našega grada.