22.06.2015.

U Ivanić-Gradu održana 3. Fišijada

Na prvi dan ljeta, u nedjelju 21. lipnja, u 9.00 sati u Ivanić-Gradu, započelo je 3. natjecanje u pripremi ribljeg paprikaša pod nazivom – Fišijada “Branitelji gradu da se ne zaboravi”. Natjecanje je u ime organizatora otvorioIvica Kozjak, predsjednik UHVIDR-e Ivanić-Grad, koji je tom prilikom rekao:

Ovom manifestacijom mi branitelji po treći put želimo pokazati kako nismo i ne želimo biti izdvojena skupina, kako nas neki pokušavaju predstaviti, nego da smo dio ovog grada s kojim dijelimo i dobro i zlo.

U ime Gradske uprave prisutne je pozdravio zamjenik gradonačelnika g. Željko Posilović. Predstavnik organizatora, Goran Cerovečki naglasio je kako cilj ove manifestacije jest dobra zabava ali prvenstveno okupljanje braniteljskih udruga iz cijele Hrvatske i druženje s građanima.

Moto ovog druženja je – branitelji gradu, znači želimo pokazati da branitelji nisu nikakav teret društvu već da itekako žele sudjelovati u životu ovog grada. Danas očekujemo oko 1000 posjetitelja koje ćemo počastiti ribljim paprikašem, rekao je Cerovečki.

Ovogodišnja Fišijada okupila je 35 ekipa iz cijele Hrvatske. Za vrijeme dok su se riblji paprikaši lagano pripremali, mnogobrojni posjetitelji mogli su uživati u okusima slavonskog kulena, lovačkih kobasa i pečenih srdela. Za mirise mora pobrinuli su se gosti iz Bibinja – klapa “Oseka”, koji su osim srdela i brudeta iz Dalmacije “donijeli” i prekrasnu pjesmu. Kad smo kod pjesme naravno ne možemo bez naših “Iva”. Ovaj put osim zabavnog, “Ive” su bile i dio natjecateljskog programa te svima pokazale da su odlične kuharice koje se vrlo dobro snalaze u pripremi ribljeg paprikaša ali i lovačkog gulaša.

Kao i svako natjecanje i ovo je imalo strogu ocjenjivačku komisiju u čijem su sastavu bili: Majstor kuhar Dario Lide, Ivan Janković i Bojan Bilandžić. Prema mišljenju ocjenjivačke komisije najbolji fiš skuhali su Damir Škender i Dražen Deželić iz ” UHDDR 1991″ Ivanić-Grad i tako osvojili prvu nagradu ovogodišnjeg natjecanja. Za nijansu slabiji rezultat postigla je ekipa “Crne mambe” iz Dugog Sela koja je osvojila drugo mjesto, dok je odlično treće mjesto osvojila ekipa “Som” iz Kerestinca.

Nagrade najboljim ekipama uručio je zamjenik gradonačelnika Željko Posilović. Iz navedenih rezultata možemo lako zaključiti da su se ivanićani pokazali kao majstori u pripremi ribljeg paprikaša.

I ova 3. Fišijada organizirana je uz podršku: Zagrebačke županije, Grada Ivanić-Grada, TZ Grada Ivanić-Grada, ZUDRA Ivanić-Grad , ECP Ivanić-Grad, KC Ivanić-Grad, Limarije Sebastijan, Gradske kavane i Caffe bara Rocky. Ovom prilikom posebna zahvala ide našem umjetniku Milanu Jurini koji je prijateljima iz Bibinja poklonio sliku.

Hvala svima i vidimo se sljedeće godine.

Tekst i foto: Zoran Ožetski