07.05.2015.

Zeleni pojas 2015.

S ciljem širenja svijesti o važnosti očuvanja našeg okoliša, INA i u 2015. nastavlja s programom „Zeleni pojas“ u sklopu kojeg će sufinancirati ekološke projekte poput pošumljavanja, edukacije o ekologiji, uređenja zelenih površina, čišćenja podmorja, priobalja, jezera i rijeka te druge aktivnosti u području zaštite okoliša i prirode.

Od prijavljenih projekata se očekuje visok stupanj kvalitete i pripremljenosti, kao i mogućnost uključivanja Ininog Kluba volontera u realizaciju projekta. Osim toga, prijavljeni projekti moraju biti realiziran u roku od 6 mjeseci nakon odobrenja sredstava, dok  kandidati koji se prijavljuju za program moraju, financijski ili materijalno, pridonijeti 20% od ukupnog proračuna namijenjenog za projekt.

Odluku o odabiru projekata donijet će stručna komisija koju čine  stručne osobe iz područja zaštite okoliša i prirode i održivog razvoja, predstavnika akademske zajednice  u roku od 30 do 45 dana od dana isteka roka za podnošenje ponuda.

S obzirom na to da je program namijenjen organizacijama civilnog društva i javnim obrazovnim ustanovama ovim putem Vas molimo za suradnju i podršku u realizaciji kroz obavještavanje i pozivanje ovakvih i sličnih javnih ustanova u Vašoj sredini da se uključe u program sa svojim idejama i projektima kako bismo našu zajednicu učinili čišćom i ljepšom.

Natječaj je otvoren do 31. svibnja 2015., a svi detalji o uvjetima natječaja i potrebnoj natječajnoj dokumentaciji dostupni su na straniciwww.ina.hr/zelenipojas

PREUZMITE DOKUMENTE: