05.10.2015.

Osamdeset godina DVD-a Breška Greda

Osamdeset godina postojanja proslavilo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Breška Greda (grad Ivanić-Grad). S dvadesetak operativnih, odnosno s ukupno 115 članova, ovo društvo nije samo nositelj protupožarne zaštite, već nositelj glavnine društvenih zbivanja u svojoj sredini. U ime Županije svečanosti je prisustvovao predsjednik Skupštine Dražen Bošnjaković.

Županija za vatrogasce izdvaja značajna sredstva i na to smo ponosni. Naša vatrogasna zajednica jedna je od vodećih u RH. Lijepo je doći na ovakve obljetnice, pogotovo u male sredine gdje vatrogasci nisu samo u funkciji zaštite života, imovine i dobara, već su oni nositelji društvenoga života, a okupljaju i mlade
- rekao je Bošnjaković.

Gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš naglasio je da su vatrogasci ovoga grada jedina organizirana snaga koja, kada zatreba, zna i može pomoći.
S obzirom na mjere Vlade RH donesene početkom godine Grad je bio prisiljen smanjivati sredstva proračuna, no ono što se nije diralo bila su socijalna i davanja za vatrogastvo. Znači, financiranje vatrogasaca ostalo je na nivou proteklih godina, oko 700.000 kuna godišnje. Osim toga, ove smo godine krenuli i u nabavu dva nova vozila – komentirao je gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš.

Podsjetivši na osnutak društva 1935., njegov sadašnji predsjednik Miroslav Rošin za svečanosti je poručio: „Entuzijasti smo, ima nas, i društvo bude sigurno opstalo!“.

Tekst: Dražen Kopač