28.04.2016.

[VIDEO] Puštanjem u rad magistralnog cjevovoda Ivanić-Grad dobio kvalitetniju pitku vodu

Jučerašnjim otvorenjem Magistralnog vodoopskrbnog cjevovoda „Sesvetski Kraljevec – Ivanić-Grad“ i Precrpne stanice Ivanić-Grad, vrijednim 39,2 milijuna kuna, stanovnici Ivanić-Grada i okolice dobili su kvalitetniju pitku vodu iz zagrebačkog izvora Petruševec. Ujedno ova dva strateška infrastrukturna projekta predstavljaju početak gradnje cijelog Regionalnog vodoopskrbnog sustava Zagrebačke županije – Zagreb Istok kojim je predviđeno sustavno rješavanje pitanja vodoopskrbe više od 100.000 ljudi u istočnom dijelu Zagreba i Zagrebačke županije.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić svečano su pustili u rad strateški magistralni cjevovod koji će u konačnici biti dio vodoopskrbnog sustava kojem će baza biti vodocrpilište Kosnica. Novoizgrađeni magistralni cjevovod dužine 25 km i precrpna stanica u Kloštru Ivaniću financirana je  sredstvima Europske investicijske banke (EIB) i Razvojne banke Vijeća Europe (CEB), i to 90% Hrvatske vode, a 10% Zagrebačka županija.

„Spajanjem na magistralni cjevovod Ivanić-Gradu i okolici osigurana je kvalitetna pitka voda te se rješava i problem nestašice vode koji se zna pojaviti tijekom ljetnih mjeseci. Uređivanjem vodne infrastrukture osiguravamo bazu za razvoj grada kao turističke destinacije usmjerene na zdravstveni, ruralni i sportsko-rekreativni turizam, a ujedno i osnažujemo poduzetničku klimu grada.” - izjavio je za ovu prigodu gradonačelnik Grada Ivanić-Grada Javor Bojan Leš koji je u pozdravnom govoru ujedno istaknuo da je ovaj projekt dugo očekivan i svesrdno dobrodošao žiteljima ovog kraja.