08.04.2016.

Započela je inicijativa “Postani vidljiv”

Na inicijativu HVIDR-e i Zajednice udruga proizašlih iz Domovinskog rata Ivanić-Grad, u suradnji Socijalnim vijećem Grada Ivanić-Grada te uz potporu Gradonačelnika, od veljače ove godine, pokrenuta je inicijativa za izradom socijalne slike hrvatskih branitelja Otoka Ivanića pod nazivom “Postani vidljiv“.

Izuzetno mi je drago što ćemo zahvaljujući ovoj inicijativi prikupiti vrlo važne podatke o socijalnim potrebama naših branitelja te o razini zdravstvene skrbi pomoću kojih ćemo, kao odgovorna Gradska uprava, moći povući prave poteze u cilju rješavanja problema i olakšavanja svakodnevnog života pripadnika braniteljske populacije rekao je gradonačelnik Javor Bojan Leš.

Osnovni cilj ove jedinstvene inicijative je doprijeti do svih branitelja s područja grada Ivanić-Grada, Kloštar Ivanića i Križa sa svrhom postizanja što bolje kvalitete života. Podaci do kojih će se ovom akcijom doći, pomoći će pri kreiranju jedinstvene baze podataka koja će sadržavati socijalnu sliku branitelja s područja Otoka Ivanića. Jedan od ne manje važnih ciljeva je upoznavanje i senzibilizacija javnosti prema problemima braniteljske populacije i njihovim položajem u društvu, pogotovo zbog toga što prema do sada prikupljenim podacima od približno 100 anketiranih, možemo zaključiti kako su branitelji ogorčeni svojim položajem u društvu – rekla nam je Josipa Crnoja Bartolić predsjednica Socijalnog vijeća Grada Ivanić-Grada.

Prema dosadašnjim saznanjima i našim istraživanjima situacija za branitelje koji spadaju u kategoriju ratnih vojnih invalida i porodice poginulih hrvatskih branitelja prilično je sređena, ali ono što nas brine je situacija onih skupina branitelja koji ne spadaju u navedene kategorije rekao nam je Predsjednik G.O. za branitelje Grada Ivanić-Grada, g. Nenad Vujanić.

Upitnik može ispuniti u prostorijama HVIDR- e Ivanić-Grad -utorak i petak 09,00-12,00 sati, ili preuzeti iz priloga.

Tekst i foto: Z.O.

 

PREUZMITE DOKUMENTE: