20.12.2016.

Održan zbor građana u Trebovcu

Grad Ivanić- Grad i Mjesni odbor Trebovec održali su u četvrtak 15. prosinca u Društvenom domu zbor građana za stanovnike Trebovca.

Predsjednik Mjesnog odbora Vladimir Klasan pozdravio je sve prisutne, a gradonačelnik Javor Bojan Leš održao je prezentaciju o završenim i planiranim projektima, strategiji razvoja i socijalnom programu.

Zamjenik gradonačelnika Željko Posilović pohvalio je aktivnost mjesnog odbora te objasnio da je Grad uložio 430 tisuća kuna u radove na području Trebovca od kojih je najviše otišlo u obnovu tucaničkih cesta, uređivanja makadama, asfaltiranje ulica, održavanje dječjeg igrališta, odčepljivanje kanala i ostale komunalne radove, otvaranje mljekare i sanacija dijela krovišta društvenog doma.

Uslijedila je rasprava u kojoj su mještani mogli uputiti pitanja gradonačelniku, njegovom zamjeniku, direktoru Komunalnog centra Mariju Mikuliću, Nedu Paliski iz Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije, predsjedniku Gradskog vijeća Željku Pongracu i direktorici Ivakopa Sanji Radošević.

Pitanja su bila prvenstveno vezana uz problem povećanog prometa na glavnoj cesti na što je gradonačelnik najavio sastanak sa direktorom Županijskih cesta s kojim će izaći na teren da se osobno osvjedoči s čime se stanovnici Trebovca svakodnevno suočavaju.

Napomenuto je i da su gradska zemljišta zapuštena, te da je Trebovec, iako u okruženju nekoliko gradova, još uvijek zaostao kao mjesto, prvenstveno što se tiče osnovne infrastrukture kao što je kanalizacija.

Nedo Paliska iz Vodoopskrbe i odvodnje na to je istaknuo je da će kroz dvije godine kroz projekt Izgradnje kolektorskog i kanalizacijskog sustava aglomeracije Ivanić- Grad  i Trebovec dobiti kanalizaciju.

Dodao je kako je projekt već u izradi, a financiraju ga Europska unija 70 %, Hrvatske vode 24% i Grad Ivanić- Grad 6%.