27.09.2016.

Košarkaši u A2 ligi

Košarkaški klub “Ivanić” dobio je poziv da se pridruži natjecanju A2 lige sjever zbog odustajanja od natjecanja nekoliko klubova. Veliko je to priznanje od strane HKS-a koji je u klubu prepoznao razinu organizacije i natjecateljske kompetencije za igranje ovog stupnja natjecanja.
Ove sezone dolazi do reorganizacije natjecanja tako da će se za sljedeću sezonu A1 liga preimenovati u Premijer ligu, a od najboljih klubova u ovoj sezoni iz A2 stupnja natjecanja formirat će se Prva liga koja će biti jedinstvena i igrat će se na području cijele Hrvatske.
Liga počinje 15. listopada gostovanjem u Koprivnici, a prva domaća utakmica je na rasporedu tjedan dana kasnije kada Ivanić dočekuje Međimurje iz Čakovca.

Za ovu sezonu u kojoj se u klubu nadaju da će biti konkurentni za ulazak u buduću jedinstvenu Prvu ligu došlo je do promjene na klupi pa je tako Tomislav Đura novi trener seniorske ekipe. U sastav je vraćen Mario Kralj koji će donijeti dodatnu kvalitetu i iskustvo uz već prisutne Lukačevića, Groboteka, Havličeka i Zajčića. Magić, Drempetić i Kušić su provjereni igrači s više od 10 seniorskih sezona dok se za ostala mjesta u ekipi bori 10 mladih igrača od ’98. do ’00. godišta.

Kadetska ekipa je započela natjecanje pobijedivši u prvom kolu na domaćem parketu ekipu Bosco Zrinjevac rezultatom 67:57. Strijelci za Ivanić su bili: Adamović 25, Acinger 13, Vuković 12, Korbus 6, Pavlović 5, Mađeric 4 i Kruh-Vuk 2.
Natjecanje mlađih kadeta i početnika počinje u drugoj polovici listopada dok juniori svoje natjecanje započinju u siječnju do kada si aktivno pridruženi radu sa seniorskom ekipom.

Tekst i foto: KK Ivanić