03.04.2017.

PRIJAVA - Zelena čistka 2017.

Poštovani,

pozivamo Vas da nam se i ove godine pridružite u kampanji Zelena čistka u sklopu globalnog pokreta Let's do it World! 

Cilj kampanje je podizanje svijesti građana Hrvatske o njihovoj ulozi u stvaranju i načinu odlaganja otpada te važnosti očuvanja okoliša, pri čemu svatko od nas ima svoju ulogu.

Već šestu godinu za redom volonteri iz svih dijelova Hrvatske, ove godine 22. travnja 2017., će se okupiti u najvećoj ekološkoj volonterskoj akciji čišćenja divljih odlagališta otpada.

Grad Ivanić-Grad i ove godine traži zainteresirane volontere i volonterke, udruge, institucije i mjesne odbore da se pridruže organizaciji i ostalim aktivnostima u cilju promicanja čistoće okoliša.

Ujedno pozivamo sve građane prijave kritična mjesta i divlja odlagališta, kao i vrstu, količinu otpada, te pristup samoj lokaciji, odnosno cesti kako bi mogli organizirati odvoz krupnog otpada. 

Odlični rezultati Zelene čistke i Plave čistke, u proteklih pet godina, dodatni su poticaj da u 2017. godini budemo još vrijedniji i mnogobrojniji. Količine dosada prikupljenog otpada govore nam o problemu te potrebi daljnje organizacije akcija čišćenja – kako bi građani osvijestili važnost pravilnog zbrinjavanja otpada te učinili Hrvatsku zelenijom.

 

... Jer samo zajedničkim snagama možemo učiniti svijet ljepšim za nas i naše buduće naraštaje…

 

PREUZMITE DOKUMENTE: