23.02.2017.

Najava akcije „Alkohol i droge“ i „Brzina“

Na području Policijske postaje Ivanić-Grad u periodu od 01.01. do 31.01.2017.g., obavljeno je ukupno 14 očevida prometnih nesreća, 7 s materijalnom štetom, 7 s ozlijeđenim osobama u kojima je 7 sudionika zadobilo lakše tjelesne ozljede,1 sudionik zadobio je teške tjelesne ozljede.

Od 14 prometnih nesreća u 5 prometnih nesreća kod vozača utvrđena je nedopuštena prisutnost alkohola u krvi, dok je u 6 prometnih nesreća kao greška utvrđena nepropisna odnosno neprilagođena brzina uvjetima i stanju na kolniku.

Dana 24/25 i 25/26. veljače 2017. godine , na području Policijske postaje Ivanić-Grad  provest će se akcije „Alkohol i droge“ i „Brzina“, u svrhu povećanja razine sigurnosti u cestovnom prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja. To su prvenstveno prekoračenje dopuštene brzine vožnje, vožnja pod utjecajem alkohola i/ili droga i drugo. U nadzoru prometa alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirati prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima, te nepropisnog prijevoza djece, kao bitnih elemenata sigurnosti prometa koji direktno utječu na  posljedice prometnih nesreća.