14.02.2017.

Održan zbor građana u mjesnom odboru Jalševec, Opatinec i Tarno

Dana 13. veljače, održan je zbor građana za mjesne odbore Jalševec, Opatinec i Tarno na kojem je sudjelovalo više od pedeset mještana te predstavnici Grada predvođeni gradonačelnikom Javorom Bojanom Lešom kojem su se pridružili zamjenik Željko Posilović, predsjednik Gradskog vijeća Željko Pongrac te direktor Komunalnog centra Ivanić-Grad, Mario Mikulić..

Zbor građana otvorio je gradonačelnik Javor Bojan Leš koji je građane upoznao sa tijekom razvoja gradskih projekata, kao i terminskih planova i sve uključene problematike u provedbi ključnih projekata za Jalševec, Opatinec i Tarno – izgradnja kanalizacije i više nego potrebnoga nogostupa.

Nakon uvodnog dijela gradonačelnik je otvorio raspravu gdje su riječ dobili mještani koji su izravno postavljali vrlo konstruktivna pitanja o razvoju i budućnosti grada te iznosili probleme s kojima se svakodnevno suočavaju – među kojima su manjak natkrivenih autobusnih stajališta za djecu, sanacija prometnica oštećenih ledom, čišćenje obraslih zelenih površina te uvođenje promjena u voznom redu školskih autobusa. Nakon rasprave usvojen je zaključak da je rješavanje izgradnje nogostupa i kanalizacije na području od naselja Jalševec do naselja Tarno prioritet u narednom periodu.