24.02.2017.

Održan zbor građana u Posavskim Bregima

U Društvenom domu u Posavskim Bregima 22.2.2017. je održan zbor građana Mjesnog odbora Posavski Bregi.

Gradonačelnik Javor Bojan Leš održao je prezentaciju o gradskim projektima, strategiji ekonomskog i gospodarskog razvoja, te socijalnom i obrazovnom programu, a prisutne su najviše zanimali projekti izgradnje sportske dvorane i uređenja trga u Posavskim Bregima.

Uslijedila je rasprava u kojoj su mještani mogli uputiti pitanja gradonačelniku, zamjeniku gradonačelnika Željku Posiloviću i direktoru Komunalnog centra Mariju Mikuliću.

Pitanja su prvenstveno bila vezana uz komunalnu problematiku kao što su čišćenje kanala, odvodnja ali i zapuštanje stočnog sajma u Posavskim Bregima koje je počelo služiti kao divlje odlagalište smeća.

Također, ponovo se raspravljalo o prostorijama koje se nalaze u zgradi bivše ambulante i njihovoj namjeni u budućnosti, uređenju mjesnog groblja i mrtvačnice, gradnji nogostupa u Posavskim Bregima kao i o kontinuiranom uništavanju lokalnih prometnica od strane poljoprivrednih strojeva.

Gradonačelnik i direktor Komunalnog centra obećali su što prije rješavanje aktualnih problema mještana, a zaključeno je i kako bi se zbog obujma posla u Gradu trebala zaposliti osoba koja bi bila zadužena za poslove komunalnog redara u ruralnim područjima.