10.02.2017.

[VIDEO] Razvoj poduzetničke zone Ivanić-Grad u punom je zamahu

Blizina Zagreba i odlična prometna povezanost, grad Ivanić-Grad čine vrlo poželjnim mjestom za život ali i za investicije. To pokazuju brojni poduzetnici koji su odlučili svoje nove pogone graditi u ivanićgradskoj poduzetničkoj zoni.

Tim povodom, danas je u prostoru Gradske vijećnice gradonačelnik Javor Bojan Leš razgovarao s poduzetnicima koji su kupili građevinska zemljišta te im zahvalio što su odlučili investirati u gradsku Poduzetničku zonu 6, Ivanić-Grad Sjever, koja se prostire na površini od oko 60 hektara, a za površinu koja je u vlasništvu Grad Ivanić-Grad osigurana je  sva potrebna infrastruktura.

Kako saznajemo radi se o renomiranim tvrtkama od kojih su neke već dobro poznate i prisutne u više gradova u Republici Hrvatskoj. Jedna od njih je svakako tvrtka LJILJAN S d.o.o. iz Kutine koja će na gotovo 5600 m2 graditi proizvodno-distributivni centar za prodaju građevinskog materijala. Uz današnjih četrdesetak djelatnika u novom ivanićgradskom pogonu namjeravaju zaposliti od 5 do 10 novih djelatnika.

Od ostalih tvrtki koji će u budućem razdoblju graditi pogone izdvajamo i tvrtku MIPEK d.o.o. iz Križa koja će u poslovnoj zoni graditi proizvodno-skladišni objekta za proizvodnju sklopnih blokova i druge opreme električne opreme. Tvrtka trenutno zapošljava 62 djelatnika dok u ovom pogonu namjeravaju zaposliti novih 20-ak djelatnika.

Investitor čiji je poslovni objekt u visokoj završnoj fazi je obrt EMP – USLUGE vlasnika Rajka Tomića. Obrt se bavi strojnom obradom metala, elektroinstalacijskim radovima te proizvodnjom i održavanjem metalnih konstrukcija i dijelova. Izgradnjom hale uz zapošljavanje 10 novih djelatnika namjerava značajno povećanja proizvodnih kapaciteta.

 

Popis i reference ostalih investitora:

TRGOVINA PAULIĆ d.o.o.
Kopčićka 4, Ivanić-Grad
Parcela:4741 m2
Djelatnost kojom se bavi: Proizvodnja i trgovina boja i lakova
Svrha kupnje: Izgradnja poslovne hale, koja bi služila kao sjedište poduzeća te prodajni prostor, u sklopu kojega će se dio prostora koristiti za proizvodni prostor auto lakova te skladište
Trenutni broj zaposlenih: 6
Očekivani broj novozaposlenih 2-5

CINELOV d.o.o.
Hegedušićeva 4, Zagreb
Parcela:4162 m2
Djelatnost kojom se bavi: Uslužne djelatnosti, specijaliziran za turističke djelatnosti kojima žele približiti lov putem reprodukcije na platno – tzv. Greenhunt, te trgovina specijalizirana za lov, zaštitu osoba i imovine
Svrha kupnje: Izgradnja poslovne hale, u svrhu navedene djelatnosti
Trenutni broj zaposlenih: novoosnovana
Očekivani broj novozaposlenih 5-7

GOLMAX d.o.o.
Stjepana Radića 58, Kloštar Ivanić
Parcela: 244/2 – 2988 m2
Djelatnost kojom se bavi: Veleprodaja, distribucija i web shop auto opreme i dijelova
Svrha kupnje: Izgradnja novog poslovno-skladišnog objekta radi povećanja volumena posla te bolje efikasnosti
Trenutni broj zaposlenih: 7
Očekivani broj novozaposlenih 4

AGROVITA d.o.o.
M. Bužana 6d, Zagreb
Parcela: 242/2 – 4201 m2
Djelatnost kojom se bavi: Uzgoj i prerada voća te prodaja istoga na domaćem i stranom tržištu
Svrha kupnje: Izgradnja objekta u kojem bi se proizvodili voćni sokovi i čajevi, kao i rashladni prostor za skladištenje voća, kao i čuvanje i distribucija gotovih proizvoda
Trenutni broj zaposlenih: novoosnovana , vlasnički povezana sa poduzećem Amex d.o.o. registrirano 1990.
Očekivani broj novozaposlenih 5-10 +