12.05.2017.

Otvorena nova gradska streljana

Jučer je na lokaciji stare kotlovnice uz Sportsku dvoranu Žeravinec svečano otvorena nova gradska streljana.

Streljački klub Ivanić 80-ih i 90-ih godina bio je najtrofejniji klub na području bivše Općine Ivanić, a prije 20 godina ostao je bez gradske streljane što je utjecalo i na rad i na članstvo kluba koji upravo ove godine slavi 50. godišnjicu od svog osnivanja.

Nova streljana ima deset mjesta za zračnu pušku i dva mjesta za trening dvoranskog samostrela na 18 metara. Uređena je podloga, krovište, sanitarni čvor, kancelarija za smještaj sudaca tijekom natjecanja, te društvena prostorija. Investiciju prenamjene kotlovnice u streljanu u iznosu od 100 tisuća kuna u cijelosti je financirao Grad Ivanić- Grad, dok su radove izveli tvrtke Ivakop i Komunalni centar Ivanić- Grad.

Streljanu su zajednički otvorili predsjednik kluba Ivan Janković i gradonačelnik Javor Bojan Leš.

Svečanosti su prisustvovali i predsjednici županijske i gradske zajednice športskih udruga Vladimir Bregović i Igor Mužina, saborski zastupnik i bivši predsjednik streljačkog kluba Dražen Bošnjaković, brojni predstavnici grada, udruga i sportskih klubova, te sadašnji i bivši članovi streljačkog kluba Ivanić.

Otvorenje su svojim nastupima uljepšali Kulturno umjetničko društvo Ivanić uz glazbenu pratnju članova Tamburaškog sastava Filigran od kojih su većina i sami članovi streljačkog kluba Ivanić, dok je za sve prisutne prigodno pripremljen izvrstan gulaš.

Siniša Klasić