09.10.2017.

Pioniri NK Naftaš Ivanića osvojili 2 mjesto na međunarodnom turniru u Mostaru – Velež KUP 2017

U periodu od 05. do 08.10.2017 godine, Škola nogometa mladeži NK Naftaš Ivanića sudjelovala je na međunarodnom turniru Velež KUP 2017 u Mostaru. Na turniru su sudjelovale kategorije Mlađih i Starijih pionira i možemo s ponosom reći kako su polaznici naše škole nogometa pokazali kvalitetu, snagu i borbenost što je na kraju rezultiralo i osvojenim 2 mjestom u kategoriji starijih pionira.

Mlađi pioniri na turniru su imali vrlo jaku skupinu gdje su igrali sa NK Ponikvama, NK Splitom i NK Kustošijom i nedostajalo je malo sreće da se plasiraju u četvrtfinale turnira. Jedno novo iskustvo u kojem je važno da su momci pokazali kvalitetan nogomet i sigurni smo da će već slijedeći put biti u borbi za pobjedničko postolje.

Stariji pioniri odigrali su jedan odličan turnir gdje su razigravanjem u skupini osvojili 2 mjesto – pobijedili su ekipe NK Hrvatski dragovoljac i NK Čaporice, neriješeno su odigrali sa ekipom NK Blagaj i izgubili od FK Sarajeva 2:1. U četvrtfinalu naši pioniri igrali su sa vrlo jakom ekipom NK Zrinjski iz Mostara te nakon boljih izvođenja penala plasirali se u polufinale. Ovdje treba istaknuti odlične obrane našeg golmana koji je dao svoj doprinos prolasku ekipe u polufinale gdje ih je dočekala ekipa FK Veleža. U čvrstoj utakmici bolja je bila naša ekipa i pobjedom od 1:0 pioniri su se plasirali u finale turnira gdje ih je ponovno dočekala ekipa FK Sarajeva.

U finalu turnira igrali su NK Naftaš Ivanić i FK Sarajevo i uz odličan nogomet te čvrstu „tekmu“ bolja je bila ekipa FK Sarajeva i pobjedom od 1:0 osvojila je turnir. Osvojenim 2 mjestom pioniri NK Naftaš Ivanića pokazali su veliki talent igrača i kvalitetu rada naše Škole nogometa, a uzornim ponašanjem i dobrom igrom dostojno su prezentirali rad škole i predstavili Grad Ivanić-Grad.

Važno je spomenuti i nagradu za najboljeg golmana turnira koja je sasvim zasluženo pripala našem golmanu Robertu Jakopoviću. Sve čestitke našim igračima i trenerima.

Na kraju, s ponosom možemo reći da je ovaj turnir bio još jedno odlično predstavljanje Škole nogometa NK Naftaš Ivanića na međunarodnoj pozornici i jedan veliki vjetar u leđa daljnjem radu škole. Veliko hvala ide i domaćinu FK Veležu koji je iznimno lijepo ugostio naš klub i vjerujemo da se vidimo u Mostaru već slijedeće godine.