19.09.2017.

Osvojena dvostruka kruna u športskom streljaštvu, postavljen novi državni rekord i osvojen naslov sportskog strijelca u domaćem programu - „nacionalni majstor strijelac“

Osvojena dvostruka kruna u športskom streljaštvu, postavljen novi državni rekord i osvojen naslov sportskog strijelca u domaćem programu - „nacionalni majstor strijelac“, sve to na prvenstvu RH za VK oružje.

 U subotu i nedjelju, 16. i 17. rujna 2017.g., održano je sportsko natjecanje u streljaštvu, Prvenstvo Republike Hrvatske,  serijskim revolverom i  pištoljem velikog kalibra u prostoru streljane Pampas u Osijeku.

Margareta Franković, članica SU sv. Mihovil Lučko, odnijela je pobjedu u 25 m vk revolver 10+10 hitaca sa 179 krugova u ženskoj konkurenciji u subotnjem dijelu natjecanja.

Gordan Franković član SU sv. Mihovil Lučko, u disciplini 25 m vk pištolj 10+10 hitaca, ostvario je devetnaesto mjesto sa 176 krugova.

SU sv. Mihovil Lučko zauzeo je četvrto mjesto ekipno u pištoljskoj disciplini, dok je ekipa SU sv. Mihovil Lučko u revolverskoj disciplini ostvarila prvo mjesto.

Drugog dana natjecanja, po teškom vremenu uz jaku kišu i grmljavinu, Margareta Franković je u „kraljevskoj disciplini“ domaćeg programa u VK kratkom oružju, 25 m vk pištolj ili revolver 15+15 hitaca osvojila s 286 krugova prvo mjesto u ženskoj konkurenciji, istim rezultatom za tri kruga bolje je plasirana od prvoga strijelca u muškoj konkurenciji te je postavila novi državni rekord za ovu disciplinu u ženskoj kategoriji, oborivši vlastiti rekord od prošle godine.

Sa tri serije u brzom gađanju od 49 krugova, potvrdila je svoju izvrsnost, te je upravo u tom dijelu natjecanja ostvarila svoju prednost pred ostalim natjecateljima.

Rezultat od 286 krugova, dovodi je na još jedan tron, ostvarila je najviše streljačko zvanje u domaćem programu „nacionalni majstor strijelac“ (zvanje se dodjeljuje jednom i vrijedi doživotno - izvor HSS).

Gordan Franković u istoj disciplini ostvario je 24. mjesto s ostvarenih 269 krugova.

Ekipa SU sv. Mihovil Lučko ostvarila je prvo mjesto u navedenoj disciplini.

 

 

Ivanić-Grad, 17. rujna 2017.

Gordan Franković dipl.ing.

PREUZMITE DOKUMENTE: