04.09.2017.

Tjedno izvješće Polcijske postaje Ivanić-Grad - 28.8.-3.9.

Na postajnom području Policijske postaje Ivanić Grad, koja teritorijalno pokriva područje grada Ivanić Grada, te općina Križ i Kloštar Ivanić u proteklom tjednu evidentirana su 2 kaznena djela koja se progone po službenoj dužnosti, i to 1 kazneno djelo Teška krađa i 1 kazneno djelo Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, počinitelj kojih kaznenih djela je otkriven i protiv istog je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava uz dovođenje pritvorskom nadzorniku.

Policijski službenici PP Ivanić Grad su u proteklom tjednu evidentirali 31 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih su 4 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola u koncentraciji većoj od dopuštene.

Od strane ove Postaje podnijeto je 5 optužnih prijedloga, i to 4 za prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i 1 iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U proteklom tjednu dogodile su se 4 prometne nesreće, od čega 3 sa materijalnom štetom i 1 sa lakše ozlijeđenom osobom.

Posebno skrećemo pozornost da je započela nova školska godina, te će ucilju zaštite djece i sprečavanja ugrožavanja njihovih života tijekom mjeseca rujna policijska postaja Ivanić-Grad provodit preventivno represivnu akciju „Poštujte naše znakove“ posebice u  zonama  osnovnih škola kako bi se pomoglo najmlađim sudionicima u prometu.

Djeca kao pješaci u prometu najčešće stradavaju iz razloga nepažljivog pretrčavanja kolnika i nekorištenja obilježenih pješačkih prijelaza, ali i zbog grešaka vozača koji ne posvećuju  dovoljno pažnje na poštivanje pješaka u prometu, a samim time i djece na način da ne poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama kojima su propisane obveze vozača prema pješacima kao i brzinu kretanja vozila u naseljenim mjestima.  

Radno vrijeme sa strankama na šalterima upravnih poslova do 30. rujna 2017. godine je i nadalje radnim danom od 07,00 do 14,00 sati, dok za vrijeme vikenda referade upravnih poslova ne rade.

Policijska postaja Ivanić-Grad u cilju poboljšavanja i što boljeg funkcioniranja sa građanima izvješćuje da je za elektronski način komuniciranja u smislu skraćenog prekršajnog postupka, određenih bilo kakvih upita, pohvala, pritužbi, prijava i sl. otvorena e-mail adresa i to [email protected] tako da svi građani mogu putem elektronske pošte ostvarivati komunikaciju sa policijskom postajom, a koja komunikacija će se smatrati pravovaljana te će uposlenici PP na takav način poboljšati komunikaciju i učinkovitost. Isto tako na raspolaganju su brojevi telefona dežurne službe 01/2881-111 i 01/4570-060, referada za upravne poslove 01/4570-068 (voditeljica), skraćeni prekršajni postupak 01/4570-061 te tajnica načelnika PP i načelnik 01/4570-079.