07.09.2017.

Udruga “Mali princ” partner Konferencije o naprednoj tehnologiji za djecu s teškoćama u razvoju

Udruga “Mali princ” partner je Konferencije o naprednoj tehnologiji za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom – Asistivna tehnologija i komunikAACija, koja se održava od 13.-15.rujna 2017., u Zagrebu, pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske.

Na konferenciji će biti 32 predavača iz čak 9 zemalja, a posebno nam je drago što ove godine iz naše udruge sudjeluju brojni članovi, volonteri, zaposlenici, te ćemo naš rad s komunikatorima predstaviti na prezentaciji postera pred više od 700 posjetitelja konferencije!

Udruga Mali princ aktivno djeluje na području potpomognute komunikacije za osobe koje ne mogu verbalno komunicirati, kako bi se tako pružila svima mogućnost uključenosti u svijet oko sebe i spriječila izoliranost. Napretkom tehnologije i inovativnih uređaja za potpomognutu komunikaciju, stvoreno je niz novih mogućnosti za djecu s teškoćama u razvoju, koja nisu mogla ni na koji način izraziti svoja mišljenja i potrebe. Komunikacija je jedan od ključnih segmenata za uključenost u društvenu zajednicu, zbog čega je nužno poticati nove razine komunikacije za djecu koja ne mogu pričati.