15.02.2018.

U Gradskoj knjižnici predstavljena knjiga „Šest milimetara“

Svaka fizička i psihička promjena utječe na život čovjeka u cjelini, a kada je bolest u pitanju to je i više nego očito. No da ne mora sve biti crno i negativno, pokazala nam je Josipa Pavičić Berardini predstavljajući svoju knjigu „Šest milimetara“ u Gradskoj knjižnici Ivanić-Grad.

Kako sama kaže, nakon spoznaje da ima rak i nakon „uobičajenih“ faza kroz koje čovjek prolazi kod suočavanja sa bolešću, odlučila je stvari okrenuti u svoju korist, u pozitivu – i od tih 6 milimetara lošeg načiniti puno više (milimetara) dobrog.

Detaljno je opisala svoj put kroz bolest i oporavak, a predstavljajući ovu knjigu diljem Hrvatske pomaže i ostalima da osvijeste spoznaju ne samo o bolesti, nego i o važnosti prijateljstva, ljubavi.

Dio sredstava od prodaje knjige odlazi za nabavu aparata vrijednog 5 milijuna kuna za intraoperativno zračenje, te je do sada prikupiljeno 1,3 milijuna. Po knjizi „Šest milimetara“ napisana je i monodrama čija će premijera biti u svibnju u zagrebačkom ZKM-u sa Dariom Lorenzi u galvnoj ulozi, a prihod od prodaje ulaznica također će se usmjeriti u nabavku ovog prijeko potrebnog aparata.

Senka Kušar Bisić
Foto: Zoran Ožetski