02.03.2018.

Književni susret sa Marinom Vujčić

Uoči Dana žena, u srijedu 7. ožujka 2018.  u goste nam dolazi Marina Vujčić - još jedna prilika za iznimno književno druženje u našoj knjižnici! 

Marina Vujčić rođena je 1966. u Trogiru. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je kroatistiku.

U nakladi izdavačke kuće Profil 2010. godine objavljuje roman "Tuđi život", a 2014. u izdanju Hena coma knjigu drama "Umri ženski" i roman "A onda je Božo krenuo ispočetka" koji je 2015. godine ušao u uži izbor od četiri hrvatska naslova nominirana za Europsku nagradu za književnost. 

Za dramu "Umri ženski" 2014. godine dobila je nagradu Marin Držić, a za dramu "Podmornica" istu nagradu 2017. godine.

2015. godine u izdanju Hena coma objavljuje roman "Mogla sam to biti ja".
Iste godine na natječaju V. B. Z.-a i Tisak medije romanom „Susjed“ osvaja nagradu za najbolji neobjavljeni roman 2015., koji objavljuje izdavačka kuća V. B. Z.

U koautorstvu s Ivicom Ivaniševićem 2016. godine u izdanju Hena coma objavljuje roman "Otpusno pismo". 2017. godine u izdanju Hena coma objavljuje roman Pitanje anatomije. Živi i radi u Zagrebu.

"Marina Vujčić vjeruje da je književnost najugodniji način da se nadmudri stvarnost. Piše o malim stvarima koje poprimaju velike razmjere, o paralelnim svjetovima koji ne posustaju, o uspomenama koje su se mogle i ne dogoditi, o mislima kojima je prijetilo da ostanu nezabilježene, o stranputicama koje vode tamo gdje želimo stići, o drugima i o sebi - a sve zato što joj samo jedna stvarnost nije dovoljna."

Vidimo se u srijedu 7. ožujka 2018. u 19 sati!