19.03.2018.

Tjedno izvješće Policijske postaje Ivanić-Grad (12.3.-18.3.)

Na postajnom području Policijske postaje Ivanić Grad, koja teritorijalno pokriva područje grada Ivanić Grada, te općina Križ i Kloštar Ivanić u proteklom tjednu  evidentirana su 4 kaznena djela koja se progone po službenoj dužnosti, a radi se o 2 kaznena djela Teških krađa, 1 kaznenom djelu Ubijanje i mučenje životinja, te 1 kaznenom djelu Prijetnja. Za jedno kazneno djelo Teške krađe počinitelj nije poznat, dok su počinitelji ostalih kaznenih djela poznati policiji, te su podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici PP Ivanić Grad su u proteklom tjednu evidentirali 76 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih su 7 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola u koncentraciji većoj od dopuštene.

U proteklom tjednu dogodile su se 2 prometne nesreće sa materijalnom štetom.

Od strane ove Postaje podnijeta su 3 optužna prijedloga, i to 1 iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te 2 iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

Obavještavamo Vas da je u Hrvatskoj zimska oprema obvezna na zimskim dionicama javnih cesta od 15. studenoga prošle godine do 15. travnja ove godine.

Obvezna uporaba zimske opreme odnosi se na sve vrste motornih vozila bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika, izuzev vozila oružanih snaga Republike Hrvatske, što je uređeno  Odlukom o obveznoj zimskoj opremi (NN 145/2013).

Vozač motornog vozila dužan je, prije uključivanja u promet, očistiti zaleđena vjetrobranska stakla i snijeg na vozilu.

Ako policijski službenik zatekne vozilo koje se kreće cestom (na kojoj je kretanje te vrste vozila zabranjeno) bez zimske opreme na dijelu ceste i u vrijeme kada je zimska oprema obvezna, naredit će vozaču da odmah prekine kretanje vozilom ili da vozilom nastavi kretanje na cesti na kojoj je kretanje te vrste vozila dopušteno, odnosno da upotrijebi zimsku opremu. U suprotnom: vozaču prijeti novčana kazna od 700 kuna.

Referade upravnih poslova sa strankama rade radnim danom od 08,00 do 15,30 sati, dok za vrijeme vikenda referade upravnih poslova ne rade.

Policijska postaja Ivanić-Grad u cilju poboljšavanja i što boljeg funkcioniranja sa građanima izvješćuje da je za elektronski način komuniciranja u smislu skraćenog prekršajnog postupka, određenih bilo kakvih upita, pohvala, pritužbi, prijava i sl. otvorena e-mail adresa i to [email protected] tako da svi građani mogu putem elektronske pošte ostvarivati komunikaciju sa policijskom postajom, a koja komunikacija će se smatrati pravovaljana te će zaposlenici PP na takav način poboljšati komunikaciju i učinkovitost. Isto tako na raspolaganju su brojevi telefona dežurne službe 01/2881-111 i 01/4570-060, referada za upravne poslove 01/4570-068 (voditeljica), skraćeni prekršajni postupak 01/4570-061, te tajnica načelnika PP i načelnik 01/4570-079.