30.11.2018.

Održana 13. sjednica Gradskog vijeća

Sjednica od 17 točaka započela je informacijom o stavljanju mandata u mirovanje iz osobnih razloga vijećnice Tene Kovačević, na čije mjesto je imenovana sljedeća izabrana kandidatkinja s liste Stranke rada i solidarnosti Bandić Milan 365 – Irena Fučkar.

Izvješća o poslovanju u 2017. godini podnijeli su direktori Komunalnog centra Ivanić- Grad Mario Mikulić, Ivakopa Sanja Radošević, Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislav Masten, te zapovjednik Vatrogasne postrojbe Ivanić- Grad Dario Kezerić.

Direktorica Ivakopa Sanja Radošević predstavila je i izmjene Odluke o načinu prikupljanja miješanog komunalnog i biorazgradivog otpada čiji je rok realizacije pomaknut do 31. prosinca iduće godine zbog omogućavanja tehničko – tehnoloških uvjeta: nabavke i podijele odgovarajućih spremnika za otpad, osiguravanja potrebnog broja vozila za odvojeno prikupljanje otpada, te ustrojavanje mobilnog reciklažnog dvorišta i dovršenja ugradnje sustava za elektroničku evidenciju odvoza otpada koja je u tijeku i u visokoj fazi izvršenosti. Do tada otpad će se prikupljati prema dosadašnjem načinu obračuna i naplate.

Vijećnici su donijeli odluke kojima se Visokoj školi Ivanić-Grad prenosi u vlasništvo oprema za rad koju je Grad Ivanić-Grad, kao osnivač ustanove nabavio u postupku osnivanja, dok je Komunalnom centru odobrena kapitalna pomoć u iznosu od 238.000 kuna radi nabave komunalne opreme za rad društva.

Jednoglasno je prihvaćen Statut Visoke škole Ivanić- Grad kao i odluke o agrotehničkim mjerama, te mjerama za uređenje i održavanje poljoprivrednih površina i zaštite od požara na poljoprivrednom zemljištu.
Donesene su i tehničke odluke potrebne za provedbu ulaganja u Rekonstrukciju Dječjeg vrtića Ivanić-Grad, objekta Tratinčica u Posavskim Bregima, te za projekt Izgradnje dječjeg igrališta u Graberju Ivanićkom.

Vijećnici su jednoglasno prihvatili odbijanje ponude za kupnju nekretnine u Poduzetničkoj zoni Sjever- Zoni 6, budući da je ponuditelj suprotno natječaju dostavio zbirnu ponudu, te je u svom poslovanju bio u blokadi duže od 20 dana u posljednjih 6 mjeseci.

Zbog zastoja u radu Zajednice tehničke kulture, odnosno ostavki predsjednika i dopredsjednika, te pojedinih članova Izvršnog i Nadzornog odbora Zajednice u sedmom mjesecu ove godine, vijeće je donijelo izmjene i dopune Programa javnih potreba u tehničkoj kulturi kojima će se financijska sredstva iznimno moći prenijeti na žiro račune udruga tehničke kulture.

Na kraju sjednice nezavisni vijećnik Krešimir Golubić izvijestio je o rezultatima međunarodnog istraživanja Svjetske banke Doing Business, o kvaliteti poduzetničkog okruženja u okolici glavnoga grada, te njenih implikacija na razvojne izazove Ivanić-Grada.