25.10.2018.

Ivanićgradski darivatelji krvi primili priznanja

Povodom Dana darivatelja krvi Gradsko društvo Crvenog križa tradicionalno je u suradnji s Gradom Ivanić-Gradom organiziralo primanja za darivatelje kako bi im zahvalili na humanosti i plemenitosti, te podsjetili javnost koliko je darivanje krvi važno u spašavanju ljudskih života.

U spomen domu Alojza Vulinca predsjednik i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Matija Grdan i Ivana Bajt, te zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj dodijelili su priznanja i nagrade za višestruka i prva darivanja,obiteljska, završna, te za volontere Crvenog Križa.

Za 10 darivanja nagrade je primio Ivan Dominković, za 30 Antonio Milić, za 35 Nadica Klak, za 50 Željko Jambrečina i Mateo Šimunac, za 75 Zvonko Nikšić, Željko Posilović, Antun Babić i Igor Cepetić i za 100 darivanja Ivo Lisjak.

Također, priznanja za završno darivanje primili su Milica Rodeš i Ivan Hudovernik, obiteljsko priznanje obitelj Delinić, a za dugogodišnje volontiranje Golub Adamović, Franjka Kalinić i Štefica Kranjčec.

Ravnateljica Ivana Bajt je istaknula kako je prošlogodišnji plan društva od 1100 doza premašen i prikupljeno je 1445 doza, od čega je 57 darivatelja po prvi puta dalo krv.I ove godine je plan za prvih devet mjeseci uvjerljivo premašen i na području Otoka Ivanića skupljeno je 976 doza od čega je na području Grada prikupljeno 670.