11.10.2018.

U Ivaniću danas prikupljanje hrane, odjeće i novca za najpotrebitije

Na području cijele Republike Hrvatske u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa u četvrtak će se provesti sabirna akcija “Solidarnost na djelu 2018.”pod nazivom „Ne dvoji!” Za drugog izdvoji!” kojoj će se pridružiti i Crveni križ Ivanić-Grada.

-Od ove godine ćemo akciju provesti na drugačiji način i to prvenstveno zbog sigurnosti djece, jer nam obično u akciji sudjeluje oko 300 učenika osnovne i srednje škole, koji obilaze cijelo područje Otoka Ivanića, a nalaze se i na glavnim i na sporednim prometnicama po kojima neprestano prometuju vozila- kazali su iz Crvenog križa.

Shodno tome u škole su već dostavili letke za učenike i roditelje s obavijestima o lokacijama prikupljanja donacija. U svim školama će se provesti akcija na način da će se prikupljati novac i za donirani novac svatko će dobiti privjesak Crvenog križa, dok će na ostalim lokacijama (štand i prostori Crvenog križa) svatko tko donira novac dobiti bon u vrijednosti donirane svote.

Akcijom će se sakupljati hrana, higijena, novčani prilozi, odjeća i obuća i to prema sljedećem rasporedu:

-na štandu u Ivanić-Gradu, mali gradski trg, u vremenu od 10 do 13 sati,

-u skladištu u Ivanić-Gradu, Školska bb, od 13 do 18 sati,

-u prostoru CK u Kloštar Ivaniću, Trg Svetog Ivana bb, u vremenu od 13 do 18 sati,

-u prostoru CK u Križu Zagrebačka 8, od 13 do 18 sati

Prikupljene donacije biti će uručene socijalno-ugroženim osobama, a za novčana sredstva će se kupiti hrana koja će im isto biti dodijeljena- poručili su iz Crvenog križa Ivanić-Grada.

Foto: Gradsko društvo Crvenog križa Ivanić-Grad