07.09.2018.

Razvojna agencija IGRA u tri je godine ugovorila EU projekte vrijedne 33 milijuna kuna

U svibnju 2015. godine u Ivanić-Gradu je odlukom Gradskog vijeća, a na inicijativu gradonačelnika Javora Bojana Leša, osnovano trgovačko društvo Razvojna agencija IGRA d.o.o..

Cilj osnivanja Razvojne agencije bio je da ona kao lokalna potporna institucija usmjerava i potiče razvoj Grada i okolnih naselja. Danas Razvojna agencija IGRA djeluje kroz dva segmenta poslovanja; pružanje potpore Gradskoj upravi Ivanić-Grada i pružanje potpore lokalnim subjektima.

-Inicijativa zbog koje je pokrenuto osnivanje bio je rad na svim razvojnim projektima Grada, ne samo u sufinanciranju kroz EU projekte, nego i kroz sve ostale natječaje ministarstava i županije- kazao nam je direktor Razvojne agencije IGRA Valentin Gadža, koji je itekako zadovoljan postignutim rezultatima u ove tri godine.

-U ove tri godine dogovorili smo projekte u vrijednosti 33 milijuna kuna iz EU fondova. Rezultati su odlični i na to smo jako ponosni. Ono što morate znati je kako su EU projekti dugotrajni, zbog same pripreme, prijave i čekanja rezultata- istaknuo je Gadža.

Kao najveći i najznačajniji projekt ističe Poduzetnički inkubator za mlade poduzetnike koji je u provedi, a ovih se dana očekuje i javna nabava za izvođača radova. Riječ je o projektu čija je vrijednost 8,3 milijuna kuna, od čega EU osigurava 99,7 posto sredstava.

Kad su u pitanju daljnji ciljevi želja je da se nastavi u ovom smjeru, te da projekti koji se realiziraju budu na korist svim poduzetnicima.

-Nastavljamo ovako i dalje. Uspješni jesmo, no želja je da budemo još i uspješniji- zaključio je direktor Razvojne agencije IGRA Valentin Gadža.