04.09.2018.

Sportsko streljaštvo – veliki kalibar, domaći program

Ovog vikenda, 1. i 2. rujna organizirano je natjecanje u sportskom streljaštvu – Prvenstvo Zagreba iz Kalendara Hrvatskoga streljačkog saveza „prvenstvo županija-natjecanje za normu“ oružjem velikog kalibra pištoljem i revolverom na Automatskoj streljani Vrapčanski potok Zagreb.

Članovi Streljačke udruge sv. Mihovil Lučko, sudjelovali su u disciplinama: 25 m pištolj 10+10 hitaca, 25 m revolver 10+10 hitaca i 25 m pištolj ili revolver 15+15 hitaca.

Ekipnu normu ostvarili su na natjecanju 26. kolovoza u Karlovcu i to u sastavu Margareta Franković, Katarina Nekić i Martin Franković.
Disciplinu 25 m revolver 10+10 hitaca ostvarila je Margareta Franković i Katarina Nekić (zbog obveza Margareta Franković je dopisom prema HSS zatražila pravo nastupa na PRH iz rezultata 1.mjesta s prošlogodišnjeg prvenstva tako da joj je odobren nastup ove godine kao braniteljici naslova prvakinje RH).

U disciplini 25 m pištolj 10+10 hitaca, ekipa u sastavu Margareta Franković, Katarina Nekić i Gordan Franković ostvarila je normu, te je zauzela drugo mjesto u ekipnom poretku na prvenstvu Zagreba. Katarina Nekić ostvarila je rezultatom od 179 krugova drugo mjesto a Margareta je sa 177 krugova ostvarila četvrto mjesto u pojedinačnom poretku, dok je Gordan Franković zauzeo 15. mjesto sa 152 kruga.

Nedjeljni program 25 m pištolj ili revolver 15+15, uz već ostvarene pojedinačne i ekipne norme, Gordan Franković iskoristio je kao dobar trening.
Ostali članovi organizirali su prednatjecanje te su također ostvarili norme za nastup na predstojećem Prvenstvu RH, koje je po kalendaru HSS-a, predviđeno za 15. i 16. rujna 2018. na Automatskoj streljani Vrapčak Zagreb.