12.11.2019.

Održana smotra zimske službe

Ivanićgradska zimska služba spremna je za snijeg, istaknuo nam je danas direktor Komunalnog centra Mario Mikulić u krugu poduzeća Binđo d.o.o., gdje je uz prisustvo zamjenika gradonačelnika Tomislava Cuvaja održana smotra vozila i opreme zimske službe uoči početka njezina rada.

Komunalni centar Ivanić-Grad s kooperantom, tvrtkom Binđo d.o.o., spreman je za početak zimske sezone odnosno za obavljanje poslova čišćenja snijega prema utvrđenim prioritetima odnosno redoslijedom čišćenja nerazvrstanih cesta na području grada. Održavanje površina pod snijegom i ledom na područje grada Ivanić-Grada podijeljeno je u 4 sektora u koje, osim preko 50 kilometara cesta na područje grada Ivanić-Grada spada i preko 70 kilometara cesta u pripadajućim naseljima. Ulice se čiste u tijeku padavina ili neposredno poslije padavina, a moraju biti očišćene u roku od 8 sati po prestanku padavina. Prioriteti su uvijek čišćenje cesta i javnih površina u užem dijelu grada s posebnim naglaskom na prilazne ceste autobusnom i željezničkom kolodvoru, Domu zdravlja, vatrogasnoj službi, te ostalim važnim institucijama – rekao nam je g. Mikulić.

Zamjenik gradonačelnika Cuvaj podsjeća građane na građansku dužnost čišćenja snijega i leda s pločnika ispred svoje kuće te poziva sve mlađe sugrađane ako su u prilici da pomognu starijim i nemoćnim susjedima u čišćenju.

Tekst i foto: Zoran Ožetski