30.11.2019.

Otvorena izložba Roberta Gojevića „Žene šute i skrivaju svoje lice“

Da slika govori tisuću riječi uvjerili smo se i sinoć, na otvorenju izložbe „Žene šute i skrivaju svoje lice“ autora Roberta Gojevića, jednog od rijetkih fotografa koji se bavi wet plateom, starinskom fotografskom tehnikom koja datira iz 50-ih godina 19. st.

Ovaj njegov projekt poseban je i zbog trenutka i načina kako je nastao, a sve kao reakcija na nasilje, toliko (nažalost) prisutno u našoj svakodnevici. Kroz 12 ženskih portreta i autoportret Gojević je reagirao na nepravdu, na realnost koja nas okružuje – u ovom ciklusu svojim je fotografskim aparatom, uz pomoć vizažistica svoje modele prikazao kao žrtve nasilja, čime je dodatno pridonio snažnim dojmovima koji ostaju nakon što se pogledaju fotografije.

Poruku i vrijednost ove izložbe prepoznala je i Zagrebačka županija dodijelivši sredstva za njenu realizaciju i postavljanje u Ivanić-Gradu, u organizaciji Gradske knjižnice Ivanić-Grad.

Ako još niste, svakako pogledajte izložbu u izložbenom prostoru POU Ivanić-Grad gdje ostaje otvorena do 9. prosinca 2019.