10.04.2020.

Čestitka gradonačelnika povodom blagdana Uskrsa

Drage sugrađanke i sugrađani,

Uskrs ove godine dočekujemo u izazovnim i neizvjesnim vremenima uzrokovanim pojavom i širenjem korona virusa koji je poremetio živote ljudi u našem gradu, diljem naše Domovine i cijeloga svijeta.

Iznimnu i veliku zahvalnost upućujem svima vama, hvala Vam na strpljenju, odgovornosti i solidarnosti koju pokazujete iz dana u dan, svjesni da o nama samima ovisi kada će ova situacija proći i kada ćemo se ponovno moći družiti i vratiti svakodnevnom životu.

Provedite Uskrs u toplini svojih domova, u krugu najbliže obitelji, u zdravlju i sreći, nadahnuti dobrotom, darivanjem i međusobnim poštovanjem i u mislima sa svim našim ljudima koji su na prvoj crti obrane od pandemije.

Zahvalimo se našim zdravstvenim djelatnicima, vatrogascima, policajcima i carinicima, članovima stožera civilne zaštite i brojnim volonterima te osobito trgovcima i svima onima koji svakodnevno pod teškim uvjetima obavljaju svoj posao bez obzira na nevidljivu ugrozu koja nam ozbiljno i smrtno prijeti i dajmo punu podršku svima bolesnima te onima u karanteni i samoizolaciji.

Uskrs je blagdan kada slavimo Kristovo uskrsnuće, pobjedu dobra nad zlom, svjetla nad tamom. Neka ovaj Uskrs u Vaše domove unese vjeru i nadu u tu pobjedu i bolje sutra.

U ime gradske uprave Grada Ivanić-Grada, svojih zamjenika i suradnika te u svoje osobno ime od srca Vam čestitam najveći kršćanski blagdan i želim Vam prije svega dobro zdravlje, obilje ljubavi, mira, snage i zajedništva.

Sretan Vam i blagoslovljen Uskrs.

 


Vaš gradonačelnik

Javor Bojan Leš