23.07.2020.

Grad Ivanić-Grad među prvih 20 JLPRS uključenih u sustavu e-Novorođenče

Gradonačelnik Grada Ivanić-Grada Javor Bojan Leš i ministar uprave Ivan Malenica potpisali su sporazum kojim se Grad Ivanić-Grad uključio u sustav e-Novorođenče među prvih dvadeset jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Uključivanjem Grada u sustav, roditeljima s prebivalištem na području Grada Ivanić-Grada od 20. srpnja 2020. godine putem sustava e- Novorođenče biti će omogućeno i podnošenje zahtjeva za  jednokratnu novčanu pomoć za opremu za novorođeno dijete, a koju isplaćuje Grad Ivanić-Grad.

Tako za podnošenje zahtjeva za pomoć Grada za novorođeno dijete od 20. srpnja više neće biti potrebno osobno dolaziti u Gradsku upravu . Roditelji će zahtjev za pomoć Grada moći podnijeti prilikom prijave djeteta u Matičnom uredu u Ivanić-Gradu, Trg Vladimira Nazora 1 ili putem sustava e-građana.

Pravo na pomoć Grada  za opremu novorođenog djeteta pripada roditelju (skrbniku) novorođenog djeteta koji ima prebivalište na području Grada Ivanić-Grada najmanje šest mjeseci prije podnošenja zahtjeva. Zahtjev se podnosi u roku od 6 mjeseci od dana rođenja djeteta.

Pomoć Grada iznosi 1.500,00 kuna za prvo dijete. Za svako sljedeće dijete pomoć se uvećava za iznos od 500,00 kuna. Ukoliko se zahtjev za pomoć podnosi za drugo ili svako sljedeće dijete, potrebno je navesti podatke za svu djecu (ime i prezime te OIB).

Zahtjev za pomoć moći će se i dalje podnijeti i osobnim dolaskom u Gradsku upravu, Park hrvatskih branitelja 1ili slanjem popunjenog zahtjeva na linku /media/623172/NOVORO%C4%90EN%C4%8CAD%20-%20zahtjev%20za%20pomo%C4%87%20za%20opremu%20novoro%C4%91enog%20djeteta.pdf

i priložene dokumentacije na e-mail: [email protected]