24.03.2020.

IZDAVANJE PROPUSNICA - ZAHTJEV

Temeljem Zaključka Stožera civilne zaštite Grada Ivanić-Grada od 24. ožujka 2020. o provedbi Odluke Stožera civilne zaštite RH od 23. ožujka 2020. o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj obavještavamo građane Grada Ivanić-Grada:

  • U slučajevima prometa i kretanja nužnih za opskrbu navedenih područja, dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za: pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe, izvješćivanje javnosti, putovanja na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće propusnice izdaje odgovorna osoba u poduzeću odnosno poslodavac.
  • U slučajevima stanovnika koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb propusnice izdaje izabrani liječnik obiteljske medicine.

 

U navedenim slučajevima nalaže se svim građanima s područja Grada Ivanić-Grada da se striktno pridržavaju Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te u svim privatnim i poslovnim kontaktima strogo provode mjeru socijalnog distanciranja  koja nalaže izbjegavanje bliskog osobnog kontakta u razmaku od najmanje dva (2) metra u zatvorenom prostoru i jednog (1) metra na otvorenom prostoru.

  • U slučaju vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština te za sve ostale slučajeve napuštanja područja prebivališta izdaje se propusnica temeljem obrazloženog zahtjeva koji građani podnose isključivo putem e-mail adrese: [email protected], temeljem pisanog zahtjeva koji mogu predati u sandučić pošte na stražnjem ulazu u prostorije gradske uprave Grada Ivanić-Grada, Park hrvatskih branitelja 1, a u iznimnim slučajevima na tel. broj: 099/2831-372.

Propusnice se izdaju na prozoru gradske uprave grada Ivanić-Grada ( glavni ulaz ) u periodu od 9,00-10,00 h i u periodu od 13,00-14,00 h.

Ovim putem ponovo apeliramo na sve naše sugrađane da se u cilju očuvanja zdravlja sebe i bliskih osoba najstrože pridržavaju Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te u svim privatnim i poslovnim kontaktima strogo provode mjeru socijalnog distanciranja  koja nalaže izbjegavanje bliskog osobnog kontakta u razmaku od najmanje dva (2) metra u zatvorenom prostoru i jednog (1) metra na otvorenom prostoru.

 

 

PREUZMITE DOKUMENTE: