26.10.2020.

Preporuka za sigurno obilježavanje blagdana Svih svetih 1. studenoga 2020. i Dušnog dana 2. studenoga 2020. na grobljima na području Grada Ivanić-Grada

S obzirom na proglašenu epidemiju bolesti COVID-19 i izrazito ozbiljnu epidemiološku situaciju u Republici Hrvatskoj, pozivamo Vas na provedbu epidemioloških mjera prilikom dolaska na groblje, boravka i odlaska s groblja kako bi zaštitili svoje zdravlje i zdravlje drugih građana koji, kao i Vi, dolaze posjetiti i urediti grobove svojih bližnjih.

  1. Pozivamo Vas da grobove svojih bližnjih uredite i obiđete i prije i/ili nakon samog blagdana Svih svetih i Dušnog dana kako biste izbjegli gužvu na grobljima i tako smanjili rizik zaraze virusom bolesti COVID-19.
  2. Prije polaska na groblje izmjerite kod kuće svoju temperaturu i ako imate povišenu temperaturu (iznad 37,2 C) nemojte dolaziti na groblje.
  3. Prilikom dolaska na groblje te za sve vrijeme boravka na groblju obvezno je pravilno nošenje maski za lice ili medicinskih maski (tako da maska prekriva nos i usta).

4.Obvezno je održavanje socijalne distance od 1,5m za sve posjetitelje groblja osim za članove iste obitelji / skupine, ali ne veće od 3-4 posjetitelja.

 

 

Gradonačelnik Grada Ivanić-Grada:                             Načelnik Stožera Civilne zaštite

Grada Ivanić-Grada:

Javor Bojan Leš, dr.vet.med.                                                    Željko Posilović