24.08.2021.

Jubilarni 50. “Memorijal Stjepan Grgac” odvezlo 95 biciklista

U čast i spomen na Stjepana Grgca iz Ivanić-Grad, svake godine treći vikend u kolovozu od 1971., Biciklistički klub “Ivanić” organizira cestovnu biciklističku utrku “Memorijal Stjepan Grgac” koja se boduje za Kup Hrvatske.

Nakon što je prošlogodišnja utrka otkazana zbog COVID-19 epidemije, ove godine utrka je  u  izmijenjenom izdanju. Jubilarni 50. Memorijal Stjepan Grgac održao se u nedjelju 22. kolovoza 2021. godine u Ivanić-Gradu.

Međunarodna cestovna biciklistička utrka održala se pod pokroviteljstvom Grada Ivanić-Grada, Zajednice sportskih udruga Saveza Zagrebačke županije i Ministarstva unutarnjih poslova. Na utrci je sudjelovalo ukupno 95 vozača iz Hrvatske i Slovenije – 15 početnika do 13 godina, 14 početnika do 14 godina, 11 početnika do 15 godina i 55 kadeta, žena i veterana koji su imali zajednički start. Staza utrke bila je: Ivanić-Grad –Križ– Ivanić-Grad.

Nakon prošlogodišnjeg otkazivanja te utrke zbog epidemioloških razloga, zadovoljni smo što je ove godine epidemiološka situacija bila takva da se 50.Memorijal mogao održati te da su sve četiri utrke prošle bez prometnih nezgoda i težih padova biciklista“, rekao je Mario Biršić, predsjednik Biciklističkog kluba Ivanić. Biciklistički klub „Ivanić“  uspješno je organizirao ovu utrku  i ove godine pod pokroviteljstvom Grada Ivanić-Grada, Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije i  MUP-a RH te uz pomoć brojnih pripadnika DVD-a iz Vatrogasne zajednice Grada Ivanić-Grada i Vatrogasne zajednice Općine Križ i  drugih sponzora s područja Grada Ivanić-Grada, Općina Križ i Kloštar Ivanić. „Svima se zahvaljujemo na pomoći u organizaciji ove velike utrke koja u predzadnjoj nedjelji u kolovozu svake godine okuplja u Ivanić-Gradu najbolje bicikliste iz Hrvatske i susjednih zemalja. Vjerujemo i nadamo se da će Grad Ivanić-Grad i nadalje nastaviti s ulaganjem u biciklistički sport i biciklističku infrastrukturu-razvoj biciklističkih staza na području Grada Ivanić-Grada s ciljem da Grad Ivanić-Grad i naša utrka i u buduće zadrže visoki renome i ugled kojeg su stekli i imaju u biciklističkom sportu“, istaknuo je Biršić.