29.06.2021.

Krećemo na misiju upogonjavanja Ivanić-Grada čistom energijom iz sunca

Krećemo na misiju upogonjavanja Ivanić-Grada čistom energijom iz sunca, što će doprinijeti značajnim uštedama na mjesečnom računu za struju građana, smanjenu ugljičnih emisija i održivom razvoju grada!

SUFINANCIRANJE IZRADE GLAVNOG PROJEKTA SUNČANE ELEKTRANE

Grad Ivanić-Grad i Zelena energetska zadruga pozivaju sve građane i građanke Ivanić-Grada da se prijave na Javni poziv za sufinanciranje izrade glavnog projekta sunčane elektrane za proizvodnju električne energije u kućanstvima, za vlastitu potrošnju.

Uspješno ocijenjene prijave ostvarit će:

  • Sufinanciranje izrade glavnog projekta sunčane elektrane, kojim će on za nositelja prijave iznositi 1.500,00 HRK (tržišna vrijednost glavnog projekta sunčane elektrane kreće se između 3.000,00 i 5.000,00 HRK);
  • U slučaju interesa uspješno ocijenjenog prijavitelja, punu podršku u prijavi na natječaj za sufinanciranje sunčane elektrane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) predviđenog za zadnji kvartal 2021., a što uključuje administrativnu podršku te podršku u pronalasku pouzdanog izvođača sunčane elektrane i nabavi opreme.

Smanjivanjem cjelokupnog troška realizacije zahvaljujući sufinanciranjima, smanjit će se i razdoblje povrata ulaganja u sunčanu elektranu nakon kojeg je trošak struje za korisnika sunčane elektrane minimalan.

Molimo, prije prijave, pažljivo pročitajte cjelokupan poziv dostupan na ovoj poveznici:

Javni poziv za sufinanciranje izrade glavnog projekta sunčane elektrane za proizvodnju električne energije u kućanstvima, za vlastitu potrošnju

Prijavni obrazac

Javni poziv bit će otvoren sve do iskorištenja sredstava, odnosno najkasnije do 31. srpnja 2021.

BESPLATNO SAVJETOVANJE UŽIVO: SUNČANI DNEVNI BORAVAK U IVANIĆ-GRADU

Imate dodatna pitanja? Voljeli biste s nekim stručnim uživo popričati o sunčanim elektranama? Dolazimo u Ivanić-Grad kako bismo vam maksimalno olakšali odluku o realizaciji!

Stručni tim Zelene energetske zadruge pronađite u Sunčanom dnevnom boravku na Malom trgu u Ivanić Gradu 3., 5., 6., 7. i 8. srpnja od 8 do 12 sati, gdje ćemo vam biti na raspolaganju za:

  • Dogovor o besplatnoj provjeri uvjeta ugradnje sunčane elektrane na vaš dom;
  • Detaljne informacije o solarnoj tehnologiji, cjelokupnom procesu realizacije sunčane elektrane i javnom pozivu Grada i ZEZ-a za sufinanciranje.

Zelena energetska zadruga održat će i predavanje o korištenju solarne energije i tehnologije te cjelokupnoj podršci koju pružamo u suradnji s Gradom u utorak, 13. srpnja u Pučkom otvorenom učilištu Ivanić-Grad od 18 do 19 sati.

Mi smo ZEZ

Zelena energetska zadruga (ZEZ) je društveno poduzeće koje hrvatskim gradovima i njihovim građanima pomaže u korištenju obnovljivih izvora energije. U dosadašnjem djelovanju, u suradnji s građanima Križevaca kroz uspješne crowdinvesting kampanje, pomogli smo realizirati dvije sunčane elektrane na javnim zgradama u Križevcima, osigurali ugradnju 25 sunčanih elektrana za kućanstva u Varaždinu podrškom građanima u apliciranju na natječaj FZOEU te pomogli nizu drugih gradova razviti projekte obnovljivih izvora energije koji doprinose lokalnom razvoju, održivosti te kvalitetnijem životnom standardu njihovih građana.

Svi zainteresirani mogu pristupiti našoj podršci u ugradnji sunčane elektrane po principu “ključ u ruke” putem usluge Na sunčanoj strani, kao i postati dijelom naše online zajednice Solarni klub u kojoj više od 3000 solarnih entuzijasta iz cijele Hrvatske svakodnevno razmjenjuje korisne informacije o korištenju solarne energije i tehnologije.

Za dodatne informacije, obratite se: