17.03.2021.

Projekt „Zaželi, radi, pomaži!“ ide dalje

Zima 202./2021. rano je počela i dugo traje…Znaju to i naši korisnici i zaposlenice. Drva se potrošila, već se nabavljaju i nove ture, a prognoze nikako da nagovijeste dolazak pravog proljeća. U takvim je danima itekako dobrodošla pomoć oko drva, ali i razgovori i susreti naših zaposlenica i korisnika.

Jako nam je žao da je i ova zima odnijela dosta života. S obzirom na početak našeg projekta u ljetnim mjesecima, svima nam je to bilo novo iskustvo. Bilo je i sjete i suza. Pogledi na kuće u kojima su živjele naše korisnice koje su napustile ovozemaljski život zasigurno više nikad neće biti isti.

Jedna je zaposlenica dobila jastučić-srce s porukom “Hvala za svaki tren”. Ostavština je to od korisnice kojoj su dani u terminalnom stanju bolesti uljepšani prisutnošću naše pomoći. To je nešto najljepše što čovjek može doživjeti.  Dati sebe i od sebe drugome kojemu to jedino treba. Koliko god to teško bilo…

Nadamo se skorom završetku zime i šetnjama s korisnicima po vrtu, ulici, mjestu… smirivanju korone…suncu… da nam svima bude ljepše. A do tad – budimo i dalje svjetlo jedni drugima.