20.06.2022.

U Ivanić-Gradu održana 9. Fišijada „Branitelji gradu-da se ne zaboravi 2022.“

U nedjelju 19.lipnja na Sportskom parku “Zelenjak” u Ivanić-Gradu, 49 ekipa iz cijele Hrvatske sudjelovalo je u spremanju “fiš” paprikaša na 9. Fišijadi „Branitelji gradu-da se ne zaboravi“ u organizaciji UHVIDR-e Ivanić-Grad.

Uz domaće ekipe sudjelovale su ekipe iz Valpova, Bjelovara, Bedekovčine, Zagreba, Daruvara, Čazme, Lipika, Pakraca, Novske, Garešnice, Siska, Vrbovca, Dugog Sela, Sv.Nedelje, Pušće, Rugvice, Strmca Samoborskog […]

Ove godine smo trebali postaviti novi rekord u broju prijavljenih ekipa, ali na žalost nismo uspjeli pa smo za danas postavili cilj da oborimo rekord u količini dobrih vibracija i zabave – rekao nam je Goran Cerovečki, predsjednik UHVIDR-e Ivanić-Grad.

Na službenom otvorenju bili su zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj i direktorica TZ Ivanić-Grad Ana Gašparović. Kuhanje “fiša” započelo je nakon polaganja vijenca i odavanja počasti svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima kod spomenika u Ivanić-Gradu.

Najbolji riblji paprikaš – fiš skuhao je Željko Plantosar iz Kutine. Drugo mjesto osvojio je Željko Marušić također iz Kutine dok su treću nagradu osvojile Crne mambe iz Dugog Sela. Tradicionalno svih 1500 porcija fiša podijeljeno je posjetiteljima ovogodišnje 9. fišijade.

Ocjenjivanje uzoraka proveli su majstori kuhari Igor Posuda i Ivan Milenković te sudac Stjepan Jeger koji je izabran od prisutnih ekipa. Kraj kuhanja pucnjevima iz kubura označili su članovi Kuburaškog društva „Gromovnik“ Bestovje.

Ovim putem UHVIDR-a Ivanić-Grad zahvaljuje svim ekipama koje su nastupile na natjecanju kao i svim posjetiteljima ove manifestacije koja je prema broju prijavljenih ekipa i broju posjetitelja jedna od najvećih manifestacija ovog tipa u Hrvatskoj.

Teskt i foto: Z.O.