20.06.2022.

Vatrogasni memorijal Gjuro Stjepan Deželić vratio se u Ivanić-Grad

Nakon dvije godine stanke, zbog već dobro znanih razloga, na Sportskom parku Zelenjak, danas je održano 23. izdanje vatrogasnog Memorijala Gjuro Stjepan Deželić u organizaciji Vatrogasne zajednice Ivanić-Grad. Natjecanje je okupilo dvadesetak ekipa koje su pokazale svoje znanje u spajanju usisnog voda i štafetnoj utrci.

-Ovo je sjajna provjera za sve ekipe koje će nastupiti na skorašnjoj Vatrogasnoj olimpijadi u Celju. Zbog toga smo dobili najjače ekipe iz Hrvatske, tako da je ovo najjači kup u ovom trenutku- pojasnio nam je zapovjednik VZ Ivanić-Grad, Dario Kezerić, koji nije krio razočarenje nešto slabijim odazivom ekipa.

-I prošlog vikenda u Varaždinu na memorijalu Mirka Kolarića bio je nešto slabiji odaziv. Ne znamo što se to događa u vatrogastvu, no pred nama su neki novi izazovi gdje ćemo se morati posvetiti motiviranju vatrogasnih ekipa- poručio je Kezerić.

Nažalost, zbog opravdanih razloga današnje natjecanje propustila je ekipa DVD-a Deanovec, kojoj će ovo biti treći nastup na Olimpijadi.